Es presenta recurs a la sentència de Ricardo Vercher, delegat de CCOO a Metro de Barcelona jutjat per fets de la Vaga General del 14-N del 2012

El sindicat, contra la judicialització del conflicte social

El passat 4 de novembre es va fer el judici a Ricardo Vercher, delegat de CCOO i membre de la Secció Sindical de Metro de Barcelona, per fets de la Vaga General del 14-N del 2012. En el seu moment, des del sindicat vàrem valorar els aspectes positius de la sentència, especialment el fet que la condemna hagi estat molt inferior a la demanada per la Fiscalia, i que no s’hagi aplicat l’article 315.3 del Codi Penal.

No obstant això, seguim lamentant la condemna al delegat, perquè considerem que no hi havia proves suficients per inculpar-lo. Des de CCOO lamentem també la judicialització del conflicte social com és el cas de la Vaga General del 14-N del 2012, i per aquest motiu, s’ha presentat recurs a la sentència. Considerem injust qualsevol tipus de sanció que, d’una manera o altra, penalitzi la participació en piquets informatius i d’extensió de la vaga.

Oficina de Premsa de CCOO de Catalunya
Barcelona, 28 de novembre de 2016