CCOO valora positivament que la condemna al delegat de Metro, Ricardo Vercher, hagi estat molt inferior a la demanada per la fiscalia, però lamenta la judicialització del conflicte social

La fiscalia havia demanat 5 anys de presó

 Avui s’ha conegut la sentència del judici realitzat el passat 4 de novembre a Ricardo Vercher, delegat de CCOO i membre de la Secció Sindical de Metro de Barcelona. CCOO valora positivament el fet que la condemna hagi estat molt inferior a la demanada per la fiscalia, i que no s’hagi aplicat l’article 315.3 del Codi penal, però lamenta la condemna al delegat de CCOO perquè considera que no hi havia proves suficients per inculpar-lo. CCOO lamenta també la judicialització del conflicte social com és el cas de la vaga general del 14 de novembre del 2012.

 

Ricardo Vercher ha estat condemnat per un delicte de coaccions a la pena de 6 mesos de multa amb una quota diària de 6 euros, així com a una indemnització a TMB de 239 euros en concepte de responsabilitat civil.

 

Vercher s’enfrontava a una petició fiscal, absolutament desproporcionada, de 5 anys de presó per suposades actuacions durant la vaga general del 14 de novembre del 2012. També s’enfrontava a la inhabilitació especial per a l’exercici del dret de sufragi passiu durant el temps de durada de la condemna, a més de 42 mesos de multa amb un cost de 12 € per dia, que significa una quantitat superior a 15.000 €, i una indemnització a l’Ajuntament de Barcelona de 477,10 € (l’acusació era de punxar rodes d’un autobús de Barcelona, suposadament en serveis mínims). En aquest cas, com d’altres, la Fiscalia actuava d’ofici, aplicant l’article 315.3 del Codi penal i argumentant que la seva actuació era constitutiva d’un delicte de coaccions,  sense que l’empresa, TMB, hagués fet cap denúncia.

 

CCOO considera que no només s’ha jutjat al Ricardo Vercher, sinó que ha estat un judici a l’acció sindical i al dret fonamental i constitucional de l’exercici de vaga i de manifestació.