Ni 5 anys ni 1 dia, Ricardo, absolució, perquè vaga no és delicte

Important acte de suport a Ricardo Vercher el dia que se celebrava el judici


Foto Més de 600 sindicalistes, membres de comitès d'empresa, juntes de personal, delegats i delegades i la presència de Manuel Fages, secretari general de la FSC; Joan Carles Gallego, secretari general de CCOO de Catalunya; Ignacio Fernández Toxo, secretari general de la Confederació de CCOO, i Eduardo Chagas secretari general de la ETF (FEDERACIÓ SINDICAL EUROPEA DEL TRANSPORT), hem estat donant suport a Ricardo Vercher el dia que se celebrava el judici en el qual la fiscalia mantenia la seva petició de cinc anys de presó. No ha estat un judici a Ricardo tan sols, tot i que ell ho ha viscut en primera persona, ha estat un judici a l'acció sindical, de persecució del dret fonamental i constitucional de l'exercici de vaga, i de manifestació.

Abans d'entrar a la sala, tant Manuel Fages, secretari general de la FSC de Catalunya, com Joan Carles Gallego, Ignacio Fernandez Toxo i Eduardo Chagas, han mostrat tot el suport a Ricardo, han exigit la derogació de l'article 315.3 del Codi penal i l'anomenada llei mordassa, perquè són l'expressió de l'intent de criminalitzar i perseguir la mobilització social, el dret de vaga, la llibertat sindical i la protesta social.

Ricardo Vercher ha entrat al judici acompanyat de Manuel Fages, Manuel Ignacio Pérez Freire, secretari general de la secció sindical de CCOO a METRO de Barcelona, i altres membres de la secció sindical de la qual Ricardo forma part. Alhora una delegació de la FSC encapçalada pel company Manuel Valentin, secretari d'Organització de la FSC, ens hem adreçat a la Fiscalia per presentar i registrar la resolució del Consell Nacional de la CONC de suport a Ricardo Vercher així com les més de 100 declaracions de diferents seccions sindicals, comitès d'empresa i juntes de personal de suport a Ricardo i per demanar la retirada de la petició fiscal.

La sortida de Ricardo i els companys i companyes que l'acompanyaven ha estat emotiva i amb un suport unànime amb el crit de "vaga no és delicte", Ricardo, llavors, ens ha transmès la seva valoració molt positiva del judici en el qual la fiscalia no ha pogut demostrar cap de les acusacions i, alhora, ha valorat molt positivament l'acció i actuació de Pau Núñez, advocat de la defensa.

Feu clic per veure:
- la galeria de fotos al Facebook de la FSC,
- la galeria de fotos del facebook de CCOO de Catalunya
- el vídeo de l'acte de suport a Ricardo Vercher a la Ciutat de la Justícia
04/11/2016

 

© CCOO de Catalunya | Avís legal | RSS |

ccoo.cat utilitza cookies pròpies i de tercers per a millorar l'experiència d’usuari. Més informació sobre la política de cookies