CCOO exigeix a Endesa i a les seves contractistes que es garanteixi l’estabilitat laboral al sector elèctric

El nou mapa d’adjudicacions del servei de muntatge i manteniment de la xarxa elèctrica catalana presenta grans canvis

El nou mapa d’adjudicacions de les contractes del servei de muntatge i manteniment de la xarxa elèctrica catalana, resultant del recent procés de licitació obert per Endesa, presenta grans canvis i la irrupció de noves contractes. Davant d’aquest escenari, CCOO d’Indústria de Catalunya ha reunit la seva coordinadora de delegats i delegades de les empreses contractistes d’Endesa per definir l’estratègia sindical davant els processos de canvi de contractes amb l’objectiu de preservar els llocs de treball i les condicions laborals dels treballadors i treballadores del sector.

CCOO d’Indústria de Catalunya exigeix a Endesa i a les empreses contractistes que es garanteixi l’estabilitat laboral del sector, mitjançant l’aplicació de les clàusules de subrogació acordades en els respectius convenis provincials del metall. En aquest sentit, CCOO estarà atenta i farà un seguiment detallat de tot el procés de subrogació dels treballadors i treballadores afectats per assegurar que es compleix el que estipula el conveni sectorial. La data màxima per finalitzar aquests procediments de subrogació és el 31 de gener de 2017, però CCOO intentarà que a mitjan desembre ja s’hagin tancat tots els processos.

Si les noves empreses contractistes no compleixen amb les clàusules de subrogació previstes en els convenis del metall, CCOO d’Indústria engegarà un procés de mobilització al sector en defensa de l’ocupació.