L’àrea de psiquiatria de l’Hospital Sta. Maria de Lleida necessita una forta reestructuració

CCOO denuncia que l’àrea de psiquiatria de l’Hospital Santa Maria necessita una forta reestructuració per millorar l’aspecte assistencial i les condicions de treball.
    

Les últimes setmanes, torna haver-hi un col·lapse generalitzat de les urgències de psiquiatria i una pressió assistencial a l’Hospital Santa Maria de Lleida que perjudica la qualitat assistencial als usuaris i empitjora les condicions laborals dels professionals. En nou dies hi ha hagut més d’un centenar de visites, cosa que fa que els pacients estiguin en els passadissos. Aquest col·lapse ja es va donar l’any passat i va obligar a fer la nova unitat de curta estada. Aquesta unitat ha pogut drenar l’àrea d’urgències, tot i que no està dotada amb tot el personal que en el seu dia el mateix pla funcional mencionava, i es mostra totalment insuficient per solucionar el greu col·lapse del servei de psiquiatria.

 

El nomenament de l’anterior director d’atenció en psiquiatria, salut mental i addiccions com a delegat territorial va suposar que la cap de servei de psiquiatria, salut mental i addiccions d’aquest hospital assumís la direcció. Aquest fet ha suposat un clar retrocés, tant en la part assistencial, com en la part de les relacions humanes amb els professionals de l’àrea. Hi ha multitud de queixes en matèria d’organització, planificació i formació que estan portant a una situació de la gestió de les persones d’èpoques molt passades.

 

Per CCOO cal endegar diversos projectes que millorin els espais de treball i les condicions de treball dels professionals per aconseguir una qualitat assistencial òptima i excel·lent per als usuaris. Tal i com ja vam exposar al director del CatSalut, senyor Elvira, cal posar en funcionament el nou projecte d’ampliació de l’Àrea de Salut Mental agafant els espais de la primera planta. Cal començar les obres per condicionar el pati de l’edifici de psiquiatria, que aquest sindicat ha reclamat per escrit.

 

CCOO creu que la cap de servei de psiquiatria, salut mental i addiccions no ha demostrat saber liderar aquest projecte i per això demanem la seva destitució i que l’actual director d’atenció en psiquiatria, salut mental i addiccions comandi el nou projecte de manera ferma i clara. Aquesta situació es veu agreujada, al nostre entendre, pel fet que des del mes de març no hi ha direcció de centre.