CCOO promou una resolució al Parlament en defensa del peix blau de la costa tarragonina

Aprovada per unanimitat

El Parlament de Catalunya va aprovar ahir, mercès al treball dut a terme per CCOO, una resolució en defensa del peix blau de la costa tarragonina, que va ser aprovada per unanimitat. A l’exposició de motius es planteja la necessitat que les administracions donin suport i ofereixin una sèrie de mesures per potenciar i ajudar el sector.

Al text es diu que el peix blau és reconegut per la seva qualitat i pels seus efectes saludables. Amb tot, la seva pesca ha decaigut notablement: d’uns anys ençà, el nombre de captures ha minvat i les flotes pesqueres de l’art tradicional de l’encerclament s’han reduït de manera progressiva i constant, fins al punt que si no es troben les solucions adequades la mateixa flota d’aquest art de pesca podria desaparèixer.

La resolució proposa al Govern de la Generalitat que col·labori en la recerca de solucions per valorar el peix blau de la costa tarragonina com a producte marí diferencial, i recorda que els diferents sectors afectats ja s’han adreçat en nombroses ocasions a les administracions competents, locals i autonòmiques, demanant, de manera especial, que donin suport i ofereixin una sèrie de mesures per potenciar i ajudar el sector.

Oficina de Premsa de CCOO de Catalunya
Barcelona, 21 de setembre de 2016