‘Pressupost i justícia fiscal’

Article de Joan Carles Gallego, publicat a ‘La Vanguardia’ (27-05-2016)

El projecte de pressupost aprovat pel Govern de la Generalitat per al 2016 és insuficient per fer front a la situació d’emergència social reconeguda pel mateix Parlament en el debat sobre la pobresa. Tots els indicadors socials s’han agreujat en relació amb la situació prèvia a l’inici de la política de retallades del 2010.

Després de sis anys, la taxa de pobresa és del 20,9% i el 70% de persones aturades no rep cap prestació, hi ha necessitats socials urgents  i cal recuperar els nivells de provisió i qualitat perduts pels serveis públics. Per això hem de valorar el pressupost en termes de justícia fiscal, de com l’ingrés públic s’aplica en despesa i inversió pública per satisfer necessitats socials. Més enllà de l’evolució interanual, la composició interdepartamental o les partides consignades per a cada capítol pressupostari, cal analitzar la redistribució de la riquesa, la justícia social i quin model de societat dibuixa i projecta.

Feu clic per llegir l’article de Joan Carles Gallego, secretari general de CCOO de Catalunya, publicat a La Vanguardia (27-05-2016) amb el títol “Pressupost i justícia fiscal