Fins ara les gestionaven empreses externes

CCOO de Catalunya valora positivament l'acord amb l'Ajuntament de Barcelona per subrogar les educadores de les tres escoles bressol que el curs vinent passaran a gestió directa


Gràcies a la intervenció de CCOO, l’Ajuntament de Barcelona subrogarà les educadores de les tres escoles bressol que el curs vinent passaran a gestió directa (EBM Caspolino, EBM Enxaneta i EBM Els Patufets de Navas), les úniques que encara gestionaven empreses externes. Aquest és el primer gran acord amb l’Ajuntament de Barcelona, que té per objectiu la recuperació directa (remunicipalització) dels serveis municipals externalitzats.

L’acord de subrogació preveu que 31 educadores tutores, complementàries i directores seran subrogades per l’ajuntament amb les mateixes condicions actuals. Les treballadores amb contracte fix continuaran treballant fins que les places que ocupen surtin a concurs públic, tal com estableix la normativa de l’Administració pública. Així doncs, hauran de passar un procés de selecció i d’accés a l’oferta pública com la resta de funcionaris municipals.

L’acord també preveu la subrogació de les 15 treballadores de suport educatiu en el nou contracte de serveis, per part de l’empresa o empreses que guanyin el concurs. En relació amb les condicions de subrogació, CCOO es compromet a continuar negociant per tal d’assegurar els drets laborals i salarials de totes les persones subrogades.

Aquest acord s’emmarca en la campanya de CCOO de Catalunya contra la precarietat laboral en l’àmbit de les administracions que pel que fa a l’Ajuntament de Barcelona es va iniciar el juliol de 2015 amb la demanda d’una mesa de concertació per tractar tots els casos afectats per externalitzacions de serveis municipals.

CCOO reclamem a l’Ajuntament de Barcelona que procedeixi a la constitució immediata de la taula de concertació per tal d’avançar en l’objectiu de remunicipalització i de determinar les condicions laborals mínimes per als concursos externs.

Oficina de Premsa de CCOO de Catalunya
Barcelona, 25 de maig de 2016
25/05/2016

 

© CCOO de Catalunya | Avís legal | RSS |

ccoo.cat utilitza cookies pròpies i de tercers per a millorar l'experiència d’usuari. Més informació sobre la política de cookies