CCOO convoca concentracions per exigir a la patronal de contact center que no ignori a les seves plantilles

Concentracions a Madrid, León, A Coruña, Barcelona, Sevilla, Málaga i Jaén demà dimecres, 4 de maig, per reclamar el desbloqueig de la negociació del conveni col·lectiu

Després de més de 16 mesos de negociació en què no hi ha hagut pràcticament avenços en les posicions de la patronal i amb la por que es torni a repetir la situació de la negociació anterior, que va estar encallada durant 29 mesos, CCOO denuncia la falta d’interès de la patronal ACE sobre les necessitats dels treballadors i treballadores de contact center.

Per això convoca concentracions per reclamar a ACE que desbloquegi la negociació del conveni, millorant així la productivitat i el bon ambient a les empreses del sector.

Entre les propostes que CCOO ha portat a la taula de negociació hi ha la millora dels salaris, després de la pèrdua de poder adquisitiu que va assumir el sector en l’anterior conveni, encara vigent, així com la disminució dels contractes temporals i de la subcontractació a través d’empreses de treball temporal, per posar fi així amb la precarietat i donant major estabilitat a l’ocupació en el sector.

A més, el sindicat insta la patronal a regular de forma clara els articles relacionats amb la jornada laboral, per poder conciliar de manera efectiva la vida familiar i laboral, desjudicialitzant la lliure interpretació que d’aquests articles es fa contínuament.

La representació dels treballadors exigeix, alhora, que implementin mesures en la prevenció de riscos laborals i psicosocials i que la patronal assumeixi l’existència d’una carrera professional real en el sector que premiï l’alta qualificació de les plantilles.

Així, CCOO fa una crida a la participació massiva en les concentracions de demà 4 de maig (a Madrid, León, A Coruña, Barcelona, Sevilla, Málaga i Jaén) per exigir a la patronal que atengui, escolti i millori les condicions laborals dels treballadors i treballadores de les seves empreses. A Barcelona es farà a les 12 h davant la seu de Sitel Ibérica (c/ Fluvià, 65).

Oficina de Premsa de CCOO de Catalunya
Barcelona, 3 de maig de 2016

Agenda:
Dimecres 4 de maig de 2016
a les 12hores
Davant la seu de Sitel Ibérica – C/ Fluvià, 65. Barcelona