Els Premis Llanterna Digital fan 10 anys

Des del passat 17 de novembre i fins al 31 de març del 2016 es poden presentar els curtmetratges a la desena edició dels Premis Llanterna Digital que tenen per objectiu fomentar la producció d’audiovisuals en català i occità que recullin reflexions sobre la llengua des de qualsevol perspectiva. Aquests premis, els organitza la Coordinadora de Serveis Lingüístics de Lleida, de la qual el Servei Lingüístic de CCOO forma part.

En l’edició d’aquest any s’estableixen quatre categories, amb la novetat que hi haurà un premi específic per als centres d’educació primària i un altre per als de secundària. A més, enguany, en el marc de l’Any Llull, i per fomentar el coneixement d’aquest mallorquí universal, els curts que participin en les categories de centres d’educació primària i secundària, hauran de fer referència a qualsevol aspecte de la vida o de l’obra de Ramon Llull —obra literària, contribució a la llengua, viatges, aportacions científiques, tasca teològica i filosòfica, contacte amb diferents creences i llengües…— des de qualsevol punt de vista i amb absoluta llibertat creativa i de tractament.

El jurat que ha d’avaluar les produccions està presidit pel crític de cinema Àlex Gorina i format per professionals de l’àmbit de la llengua i del sector audiovisual vinculats als organismes i entitats que participen en l’organització.

Si en voleu més informació, feu clic aquí.