Les EuroMarxes 2015 porten la seva protesta a Andorra i la Seu d’Urgell

En la Jornada Mundial pel Treball Digne

De l’1 d’octubre al 17 d’octubre tenen lloc les EuroMarxes 2015, amb el lema “Per una Europa de les persones, diguem prou a l’Europa del capital!”, des de Gibraltar fins a Brussel·les. Durant el recorregut es fan accions de protesta i debat. Demà 7 d’octubre, Jornada Mundial pel Treball Digne, les EuroMarxes arriben a Andorra després de passar prèviament per la Seu d’Urgell.

A les 11.00 hores està prevista l’arribada de les EuroMarxes a la Seu d’Urgell, amb una concentració davant l’Hospital de la Seu on es reclamarà una sanitat pública i de qualitat i la fi de les retallades en sanitat. Posteriorment es traslladaran a la Plaça dels Oms, on es troba el Palau Episcopal, per fer el lliurament d’una carta a un dels Coprínceps d’Andorra per reclamar ajuda als ciutadans i treballadors transfronterers.

A les 13.30 hores està prevista l’arribada de les EuroMarxes a Andorra. El primer punt de protesta serà la Batllia, seu de la Justícia andorrana, on es farà una concentració per protestar davant la no resposta a les comissions rogatòries sobre els comptes de la família Pujol.

Després la protesta es traslladarà a diferents àmbits andorrans, on es reclamarà el respecte pels drets laborals i també es protestarà contra el paper de paradís fiscal que juga el país. En aquest sentit, les EuroMarxes es manifestaran davant el Govern d’Andorra i també davant la seu dels principals bancs andorrans, com BPA, Crèdit Andorrà, Banca Mora, Andbank i Banc Sabadell Andorra.

Més informació a internet: https://plataformamarxaabrusselles.wordpress.com/

Oficina de Premsa de CCOO de Catalunya
Barcelona, 6 d’octubre de 2015