T’ho envio per correu electrònic

Dijous passat, 17 de setembre, ha tingut lloc el Taller de redacció de correus electrònics, organitzat pel Servei Lingüístic de CCOO de Catalunya i impartit per Teresa Baró, formadora en habilitats de comunicació en empreses, institucions i universitats. A l’acció formativa, que ha durat tres hores, hi han assistit més d’una vintena de persones del sindicat.

En el taller s’han tractat les característiques que han de complir els correus electrònics pel que fa a la forma (tipografia, llargada de frases i paràgrafs, puntuació…), al contingut i al tractament protocol·lari. L’activitat ha estat eminentment pràctica, amb l’anàlisi de correus electrònics reals enviats pels assistents a la formadora, i en la part final s’han donat consells pràctics per a l’escriptura persuasiva.

Teresa Baró ha conclòs el taller recordant que el correu electrònic és una eina de comunicació professional dinàmica, que, no obstant això, roman, i que aporta informació cabdal sobre l’emissor i, per extensió, l’organització a la qual representa. Per aquest motiu, ha insistit en la importància que el correu electrònic professional compleixi, en tots els casos, els criteris de claredat, correcció i formalitat; faciliti sempre la interacció, i preservi l’organització per a la qual treballa l’emissor.