L’edifici de CCOO a Barcelona (Via Laietana, 16) queda alliberat de racisme amb un acte simbòlic celebrat el passat dissabte #20J pel matí

Acció Jove – Joves de CCOO se suma a l’Aixada Antiracista

Vivim en una societat immersa en una crisi múltiple que és alhora política, econòmica i de valors. Dia a dia veiem com més veïns i veïnes dels nostres barris i pobles viuen situacions econòmicament molt complicades, que fa poc temps difícilment ens podríem haver imaginat al nostre carrer, comunitat o edifici.

La por avança i es fa forta amb l’extensió de la pobresa. Hem de ser conscients que aquest context de limitacions econòmiques facilita que cada cop més els discursos racistes, populistes i demagògics calin entre una població atemorida, responsabilitzant les últimes persones que varen arribar d’uns problemes que elles no han generat, sinó al contrari: en molts casos, n’han estat les primeres víctimes.

Veiem massa sovint als mitjans de comunicació, al Parlament, als ajuntaments i en altres àmbits d’influència com es generen discursos que inciten intencionadament a l’odi i la desconfiança per treure’n rèdit electoral o mediàtic. La voluntat d’aprofitar la por i la inseguretat ciutadanes davant la incertesa econòmica ha demostrat la manca d’ètica democràtica de molts actors del periodisme i de la política a escala municipal i nacional.

Davant de tot això, Acció Jove – Joves de CCOO de Catalunya reivindiquem la diversitat com un valor positiu, com una cosa que indubtablement enriqueix la nostra societat i les persones mateixes. Volem viure en una societat justa, plural i solidària en què es respectin els drets de tothom, indiferentment del seu país o regió d’origen, de la seva ètnia o cultura, de les seves creences i de les seves opinions polítiques o filosòfiques.

Per tot plegat, fem un pas endavant per lluitar activament i decidida contra el racisme i qualsevol altre discurs generador de discriminació envers les altres persones, i el passat dissabte, en el marc de l’Assemblea sindical oberta Jove vam sumar forces amb l’Aixada Antiracista, nascuda del compromís i el bagatge històric del moviment associatiu juvenil i de les entitats que combaten dia a dia el racisme i la xenofòbia. Per aquest motiu declarem l’edifici de CCOO a Via Laietana, 16, de Barcelona un espai lliure de racisme.

Oficina de Premsa de CCOO de Catalunya
Barcelona, 22 de juny de 2015