CCOO celebra que l’Ajuntament de Barcelona hagi retirat els càrrecs contra els estudiants Ismael Benito i Dani Ayyash, detinguts a la vaga general del 29-M del 2012

Acusats de generar aldarulls

CCOO de Catalunya celebra que l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, hagi donat instruccions als Serveis Jurídics de l’Ajuntament de Barcelona per retirar els càrrecs contra els estudiants de la Facultat de Física de la Universitat de Barcelona Dani Ayyash i Ismael Benito, i desistir de l’acusació penal que pesa sobre ells des que van ser detinguts durant la vaga general del 29-M, l’any 2012. CCOO valora molt positivament que l’Ajuntament de Barcelona s’aparti així de l’acusació i que ho faci atenent les mostres de suport als dos estudiants de ciències manifestades tant per les administracions públiques com per les entitats socials. Aquesta decisió que ara ha pres el nou equip de govern de l’Ajuntament de Barcelona ha estat llargament demandada per CCOO de Catalunya.

Els estudiants Ismael Benito i Dani Ayyash van ser detinguts al matí de la vaga general del 29 de març del 2012 juntament amb un altre company, acusats de formar part d’un grup organitzat per generar aldarulls. Els tres van estar més d’un mes a la presó de Quatre Camins, malgrat no haver tingut res a veure amb els actes vandàlics que es van produir a la tarda. L’Isma i el Dani formaven part d’un piquet informatiu durant el matí a l’avinguda de la Diagonal de Barcelona.

CCOO de Catalunya demana que també la Generalitat de Catalunya retiri els càrrecs contra els estudiants que estan citats a judici el proper 30 de juny, després d’una primera suspensió que va tenir lloc el passat mes de març.

Oficina de Premsa de CCOO de Catalunya
Barcelona, 16 de juny de 2015