CCOO signa el conveni col·lectiu per als propers dos anys a la sanitat concertada

CCOO de Catalunya ha signat el conveni col·lectiu per als proper dos anys a la sanitat concertada. Aquest conveni és l’inici per recuperar les condicions que teníem al VII Conveni de la  XHUP, i es tracta d’un conveni de mínims. Per tant ens garateix les millors condicions superiors i globals que disposin les diferents empreses per les quals el conjunt de delegats i delegades han treballat i lluitat.

La persistències de les retallades, l’aplicació de decrets insalvables jurídicament, la reforma laboral i l’alta complexitat de l’àmbit sectorial, han demanat de CCOO i de la resta de la part social un esforç addicional així com un compromís de garantia de condicions laborals amb el conjunt de treballadors i treballadores del sector concertat de Catalunya, que són aproximadament 80.000.

 

Amb la signatura d’aquest conveni, es recuperen les taules salarials del 2008, s’han augmentat en dos dies els de lliure disposició per al torn de dia, i hi haurà una revisió de les taules salarials durant el primer trimestre de l’any 2016 (amb revisió a l’alça).  Pel que fa a les DPO (retribució variable), no es veuran afectades en casos d’incapacitat temporal, etc.

CCOO considera que aquest conveni és una eina fonamental que permetrà fer créixer els treballadors i treballadores del sector en drets i millorar les seves condicions de vida i de treball.