S’arriba a un principi d’acord sobre l’ERO d’EMTE

L’acord, que ha estat ratificat per les plantilles, ha permès reduir el volum d’afectats

CCOO d’Indústria valora positivament el principi d’acord sobre l’ERO d’EMTE, assolit a Madrid el passat 21 de maig amb la mediació de l’Administració, ja que ha permès reduir el nombre de treballadors i treballadores afectats i s’han aconseguit les millors condicions possibles en matèria econòmica i social. L’acord ha estat ratificat per una àmplia majoria dels treballadors i treballadores dels diferents centres de treball afectats per l’expedient, en el marc de les assemblees realitzades dilluns.

L’acord preveu la desafectació de 40 llocs de treball dels 195 que plantejava inicialment l’empresa al conjunt de l’Estat. L’afectació final per comunitats autònomes ha quedat així: 68 a Catalunya, 26 a Madrid, 13 a Galícia, 10 a la Comunitat Valenciana, 6 a Castella i Lleó, 5 a Aragó, 3 a les Illes Balears, 2 a Andalusia i 1 a Múrcia.

En matèria econòmica, s’han pactat indemnitzacions per sobre del que marca la llei, arribant als 32 dies per any treballat, amb un màxim de 16 mensualitats. També s’ha aconseguit una millora del pla social de recol·locació, que s’allarga de 6 a 12 mesos, per ajudar els treballadors i treballadores afectats a reincorporar-se en el mercat laboral.

Amb la consecució d’aquest acord queden desconvocades les jornades de vaga previstes.