El TSJC confirma la Sentència favorable als treballadors de Panrico dictada pel Jutjat Social núm. 3 de Sabadell davant la demanda de l’empresa per vaga il·legal i abusiva

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha confirmat la Sentència dictada el 28 d’agost del 2014 pel jutjat social número 3 de Sabadell davant la demanda presentada per l’empresa Panrico per danys i perjudicis i considerar il·legal i abusiva la vaga que van realitzar els treballadors i les treballadores d’aquesta empresa a Santa Perpètua de Mogoda. El judici es va celebrar el 13 de febrer de l’any passat i davant la sentència del Jutjat de Sabadell l’empresa va presentar recurs que ara el TSJC desestima.

 

La sentència va ser favorable als interessos dels treballadors i va absoldre als demandats que eren el Comitè d’empresa, el Comitè de vaga, la secció sindical de CCOO, la secció sindical d’UGT i les federacions agroalimentàries de CCOO i UGT.

 

En concret, la sentència declarava que l’empresa va acumular indegudament pretensions que la llei no permet. En els fonaments jurídics de la sentència es declarava de manera rotunda que la vaga va ser totalment legal, contradient tots els arguments presentats per l’empresa.

 

Vulneració del dret fonamental de vaga

 

La sentència reconeixia també l’incompliment per part de l’empresa de les condicions pactades en el conveni col·lectiu i que la vaga va ser convocada per exigir el compliment de les condicions salarials pactades i les garanties d’ocupació previstes en l’article 66 del conveni. La sentència considerava que l’empresa va vulnerar el dret fonamental de vaga.

 

Novament,  CCOO de Catalunya ha valorat molt positivament aquesta confirmació de sentència per part del TSJC.