CCOO critica la modificació del Decret de la direcció dels centres educatius públics i del personal directiu professional docent

Nova concessió del Departament d’Ensenyament a la LOMCE

La Federació d’Educació de CCOO de Catalunya critica i exigeix la retirada del nou Decret de la direcció dels centres educatius públics i del personal directiu professional docent.

Les principals modificacions del nou Decret que impulsa el Departament d’Ensenyament de la Generalitat són les següents:
-Els docents que exercien al centre, fins ara, tenien preferència a l’hora d’obtenir plaça com a directors/es, i la comissió de selecció només valorava les candidatures de professors d’altres centres en cas d’absència de candidats del centre.
-El barem s’incrementa un 25% en els mèrits per haver exercit el càrrec i/o la docència al centre del qual se sol•licita la direcció.
-L’avaluació dels mandats de la direcció per períodes de 4 anys ha d’incloure els resultats de les avaluacions realitzades durant el mandat.
-La composició de la Comissió de selecció varia amb un fort increment de la representació de l’Administració educativa.
-Es preveu un segon procediment d’accés a la condició de directiu professional docent a partir d’haver exercit dos mandats i haver superat una prova.
-Els candidats/es poden sol•licitar fins a tres centres docents del mateix servei territorial.

CCOO considera, tal com va manifestar a la Mesa sectorial, que la modificació del Decret 155/2010 és una nova concessió del Departament d’Ensenyament a la LOMCE i, lluny de combatre-la, l’aplica literalment en detriment flagrant de la participació democràtica i equilibrada de la comunitat educativa en les comissions de selecció i de les pròpies candidatures del professorat del mateix centre docent.

Així mateix, CCOO va proposar a la Mesa sectorial la pròrroga dels mandats de les direccions actuals per a un curs escolar, amb un nomenament extraordinari per a un any, mantenint la redacció del Decret 155/2010 a l’espera d’una anàlisi més acurat de la normativa. 
 

Oficina de Premsa de CCOO de Catalunya
Barcelona, 6 de març de 2015