CCOO d’Indústria de Catalunya alerta dels riscos de les estacions de servei “desateses” en el sector dels carburants

Davant la proliferació de les Estacions de Servei sense personal CCOO adverteix dels riscos que aquestes comporten per als consumidors i per la seguretat. Diverses comunitats autònomes ja han restringit aquest tipus d’estacions de servei.

 

CCOO d’Indústria de Catalunya defensa que els consumidors disposin de bones ofertes en els preus del carburant però mostrem la nostra gran preocupació davant dels riscos que comporta la proliferació d’estacions de servei desateses, sense cap personal a càrrec de les mateixes.

 

CCOO considera una irresponsabilitat el fet de portar al sector cap a una competència deslleial fonamentada en discriminar a les persones amb diversitat funcional, menystenir els drets dels consumidors i ignorar les normatives i els plans de seguretat de les instal·lacions de servei de carburant.

 

A les Estacions de Servei Desateses (ESD) no hi ha cap personal a càrrec. Això comporta, per exemple, que no es pugui comprovar amb una medició la quantitat de carburant subministrada, que no s’actuï si hi ha vessaments de carburant inflamable a terra (o qualsevol altra incidència que posi en risc la seguretat), o que els clients amb mobilitat reduïda no puguin abastir els seus vehicles.

 

Aquesta situació està provocant la destrucció de llocs de treball i la no creació d’ocupació en el sector ja que s’estan tancant (o reconvertint en “desateses”) moltes estacions de servei tradicionals per tal de poder mantenir-se obertes.

 

Davant d’aquesta situació CCOO d’Indústria ha tramitat una queixa davant del Síndic de Greuges, institució que ja ha obert un expedient; i ha iniciat una roda de contactes amb la Direcció General d’Indústria de la Generalitat i amb portaveus de la Comissió d’Empresa i Ocupació del Parlament per tal d’exposar-los la gravetat de la situació i instar-los a dictar un Decret Llei urgent que no permeti la instal·lació d’Estacions de Servei Desateses, regulació que ja han desenvolupat comunitats autònomes com Aragó o la Comunitat Valenciana.