CCOO reclama el desenvolupament de la Llei contra l’homofòbia

100 dies d’entrada en vigor

Avui, 28 de gener del 2015, es compleixen 100 dies de l’entrada en vigor de la Llei contra l’homofòbia, important eina per la lluita envers l’epidèmia que suposa avui dia la LGTBIfòbia, i que no podem permetre que es deixi en l’oblit després de la lluita que ha suposat durant molt de temps per tot el moviment LGTBI de Catalunya.

A escala estatal, la successió d’agressions homòfobes va en augment; per aquesta raó, des de CCOO i conjuntament amb les entitats LGTBI, manifestem el nostre malestar per la gairebé nul·la política d’implementació per part del Govern de la Generalitat.

La ciutadania en general i el col·lectiu LGTBI en particular no estan essent informarts dels beneficis de la llei. Gairebé 100 dies després de la seva entrada en vigor no s’ha fet cap campanya de divulgació ni d’explicació del circuit de com realitzar denúncies per agressions homòfobes, que, entre d’altres aspectes, la norma recull abastament en el seu articulat.

És per això que CCOO continuarà demanant i vetllant per al desenvolupament de la llei, per fer efectiu el dret a la igualtat i la no-discriminació per raó d’orientació sexual, d’identitat de gènere o expressió de gènere, sobretot en el mercat laboral, un espai bàsic, important i necessari per gaudir d’una vida digna i visible en la nostra societat.

CCOO continuarem lluitant perquè les empreses respectin la igualtat de tracte i d’oportunitats de les persones LGTBI i s’adoptin les mesures legals pertinents perquè així sigui. Vigilarem amb la nostra acció sindical perquè els responsables de la Inspecció de Treball informin els òrgans competents dels casos de discriminació per raó d’orientació sexual, identitat de gènere o expressió de gènere que s’hagin produït, s’estiguin produint o hi hagi risc que es produeixin.

És per això que des de CCOO diem que VOLEM JA la implementació i el desplegament de la Llei contra l’homofòbia! SENSE EXCUSES! ESTOP HOMOFÒBIA, NI A LA FEINA NI ENLLOC!! 

Oficina de Premsa de CCOO de Catalunya
Barcelona, 28 de gener de 2015