CCOO de Catalunya denuncia que creix el nombre de persones a l’atur sense protecció

En la Setmana per la Dignitat i els Drets

Augmenta en un 113% el nombre de persones sense feina ni prestació o subsidi per atur. 500.000 aturats no tenen cobertura. La taxa de desprotecció ja és del 70,6%.

En la Setmana per la Dignitat i els Drets, exigim respostes al principal problema social del país: l’atur i la garantia de protecció econòmica de qui no té feina ni disposa d’ingressos.

Mentre l’atur no para de créixer i la creació d’ocupació és insuficient i incapaç a curt termini de reduir les taxes de desocupació, el pressupost per a protecció per atur es va reduint perquè l’esgotament de prestacions que genera l’atur de llarga durada fa que menys persones tinguin dret a cobertura.

Davant aquesta realitat, des de CCOO de Catalunya, exigim:
– el respecte a que la cobertura per atur és un dret que les persones que han perdut la feina contra la seva voluntat tenen, després d’haver contribuït amb les seves cotitzacions a una prestació o subsidi; no pot continuar-se criminalitzant els perceptors de prestacions per atur.
– pressupostos anticíclics que mantinguin la cobertura per atur de qui no té ingressos ni ha aconseguit retornar al mercat de treball.
– que no es retallin les dotacions pressupostàries mentre es mantinguin les actuals taxes de desocupació.
– la implementació, per part del Govern de l’Estat, de l’ajut per a majors de 45 anys amb fills al qual es va comprometre.
– la implementació immediata per part del Govern de la Generalitat de la Renda Garantida de Ciutadania com a resposta a les persones sense feina ni ingressos alternatius.
– la recuperació de la taxa de cobertura anterior a la crisi.

29N Dignitat en marxa!: els pressupostos per les persones!! #DignitatiDrets 

Oficina de Premsa de CCOO de Catalunya
Barcelona, 28 de novembre de 2014