CCOO de Catalunya denuncia que augmenta el nombre de persones aturades de llarga durada

En la Setmana per la Dignitat i els Drets

Quasi 300.000 persones aturades fa més de dos anys que no troben feina. L’atur de molt llarga durada s’ha incrementat en un 41% i significa l’esgotament dels recursos econòmics de moltes persones i famílies.

Dissabte, 29 de novembre, culminarà la Setmana per la Dignitat i els Drets amb una gran mobilització a Barcelona: 29-N Dignitat en marxa! Al llarg de la setmana, CCOO de Catalunya, denunciarà cinc motius per a la mobilització per exigir dignitat i drets enfront d’uns pressupostos públics injustos.

Reclamem que els pressupostos públics prioritzin les polítiques orientades a impulsar l’ocupació de qualitat, recuperar els salaris, incentivar una reforma fiscal progressiva, millorar els serveis públics,  reforçar la protecció social (especialment la de les persones a l’atur sense prestacions), implementar la renda garantida de ciutadania i fer realitat drets socials com l’habitatge o l’atenció a la dependència.

No es pot permetre que les persones que no troben feina vegin com s’esgoten les seves prestacions, subsidis o ajuts per atur sense que se’ls garanteixin rendes alternatives que assegurin els mínims per viure dignament.

Davant aquesta realitat, des de CCOO de Catalunya exigim:

– Una política d’impuls a l’activitat econòmica, el consum i la generació d’ocupació.

– Uns pressupostos públics suficients per a polítiques actives d’ocupació que millorin les oportunitats de feina de les persones sense feina.

– Una aposta per a la creació d’ocupació per a persones majors de 45 anys, aquelles que estan patint amb major intensitat l’atur de llarga durada i les seves conseqüències.

– Formació perquè aquestes persones puguin tornar al mercat de treball.

– Un Servei d’Ocupació de Catalunya amb recursos humans i materials suficients i de caràcter públic per assegurar la qualitat dels seus serveis i l’accés en equitat.

– Una prestació específica per a majors de 45 anys amb fills a càrrec que el Govern central es va comprometre a posar en marxa.

29-N Dignitat en marxa!: els pressupostos per les persones! #DignitatiDrets