CCOO qualifica d’insuficient la paralització temporal de la privatització d’AENA i sol·licita al Govern que hi renunciï de manera definitiva

Procés que afavoreix els interessos privats

CCOO, des que es va anunciar la privatització d’AENA, ha mantingut una campanya sostinguda en el temps de mobilitzacions als aeroports, i a més a més va anunciar que impugnaria el procés si seguia endavant. Ara, CCOO es congratula d’aquesta decisió, però considera que el Govern ha de renunciar de manera definitiva a un procés que només afavoreix els interessos privats enfront de l’interès general.

CCOO continuarà amb les mobilitzacions per intentar aconseguir la paralització definitiva d’aquest procés, en el marc de l’estratègia compartida amb la resta d’agents contraris a la privatització, especialment en un moment en què el Govern està deslegitimat per continuar amb els seus plans, i responsabilita la direcció de l’empresa de mantenir un engany sistemàtic basat en una fictícia realitat, creada a través d’una costosa campanya de publicitat, intentant emmascarar la incompatibilitat absoluta entre els interessos privats i l’interès general en un sector estratègic com l’aeroportuari.

A més, CCOO insta el Ministeri de Foment a redireccionar la política a l’empresa pública gestora dels aeroports i la posi al servei del desenvolupament econòmic i la creació d’ocupació, el que és radicalment incompatible amb la privatització i la política d’ajustos dels últims anys. Per això, sent conscients de les dificultats, impulsarem iniciatives que permetin recuperar les condicions econòmiques i laborals injustament sostretes en els darrers anys. 

Oficina de Premsa de CCOO de Catalunya
Barcelona, 31 d’octubre de 2014