CCOO de Catalunya presenta al·legacions al projecte d’instrucció sobre activitat sanitària privada en centres del sistema sanitari públic (SISCAT)

Document adreçat al Servei Català de la Salut (CatSalut)

CCOO de Catalunya ha presentat al Servei Català de la Salut (CatSalut) al·legacions al Projecte d’instrucció sobre activitat sanitària privada en centres sanitaris del SISCAT, fet públic el passat dilluns als mitjans de comunicació pel director del servei.

En el document destaquem, entre d’altres aspectes, que el projecte d’instrucció no vetlla per  garantir que no hi haurà possibles conflictes d’interessos que puguin perjudicar el servei públic. A més, el projecte justifica la possibilitat de desenvolupar activitat privada als centres del sistema sanitari públic (SISCAT) per la necessitat de rendibilitzar la utilització del recursos: és contrari al sentit comú i a qualsevol criteri d’eficiència contractar activitat a mitjans aliens i posteriorment pretendre fer activitat privada als propis per optimitzar recursos que han quedat infrautilitzats. En definitiva, el projecte intenta donar cobertura a la confusió d’interessos públics i privats que faciliten que la sanitat privada es nodreixi dels recursos públics.

Adjuntem el document d’al·legacions de CCOO de Catalunya.
 
Oficina de Premsa de CCOO de Catalunya
Barcelona, 23 d’octubre de 2014