CCOO de Catalunya celebra l’aprovació pel Parlament de Catalunya de la llei contra l’homofòbia

La llei és pionera en el reconeixement de l’homofòbia com a discriminació laboral a la feina

CCOO celebra que, avui, el Parlament de Catalunya hagi aprovat la Llei de Drets de les persones gais, lesbianes, bisexuals i transsexuals i per l’eradicació de l’homofòbia, la lesbofòbia i la transfòbia.

Quan en altres països s’està legislant en contra de l’homosexualitat, incloent penes de mort, a Catalunya avancem en la protecció i drets de la seva ciutadania. S’aprova una llei integral pionera, amb règim sancionador, que dóna resposta a una reivindicació històrica del col•lectiu LGTB que representa als drets d’un milió de persones només a Catalunya.

CCOO ha donat suport a aquesta llei des del primer moment, reivindicada amb unanimitat pel col•lectiu LGTB. Una norma que fa justícia social, i que és innovadora perquè preveu inversió de la càrrega de la prova.

Amb aquesta llei disposarem d’una bona eina per desenvolupar i continuar treballant per tal d’eradicar l’homofòbia als centres de treball. Confiem que esdevindrà un potent precedent perquè es generi un efecte dominó en altres parlaments autonòmics.

Avui volem felicitar a totes les entitats i organitzacions del col•lectiu LGTB, així com als grups parlamentaris, i persones a títol individual, que han lluitat i treballat durant molts anys per tirar endavant aquest repte i fer-ho possible.

CCOO celebra aquest dia històric que suposarà un avenç important en drets i llibertats; una data molt important per a nosaltres que ens reafirma per continuar avançant amb pas ferm i segur, en un país on viure i treballar amb drets: garantint la igualtat de tracte, el respecte i la dignitat de les persones lesbianes, gais, bisexuals i transsexuals, i impedir qualsevol tipus de discriminació directa o indirecta per raó d’opció sexual en l’àmbit laboral ni enlloc.

Stop Homofòbia! LGTBfòbia ni a la feina ni enlloc.

Oficina de Premsa de CCOO de Catalunya
Barcelona, 2 d’octubre de 2014