CCOO vota en contra del Consorci Sanitari de Lleida

El Consell de Direcció del Servei Català de la Salut inicia el procés de fragmentació de l’Institut Català de la Salut

CCOO ahir va votar en contra de la creació d’un consorci sanitari a Lleida, que inicia el procés de fragmentació de l’Institut Català de la Salut (ICS).

El Govern va encarregar al Servei Català de la Salut unificar en un únic ens de gestió tots els serveis sanitaris públics de Lleida, incorporant a aquest ens l’Institut de Recerca Biomèdica, que té participació majoritària de l’ICS. En l’actualitat dues empreses, l’ICS i Gestió de Serveis Sanitaris (GSS), gestionen la sanitat pública lleidatana. La decisió del Servei Català de la Salut suprimeix GSS i incorpora al nou consorci a l’SCS, a l’Institut de Recerca Biomèdica i a la Universitat de Lleida, que no són prestadors de serveis sanitaris i no estava previst en l’Acord de Govern que s’incorporessin al nou ens de gestió.

D’aquesta manera, el Govern, després de crear diverses empreses públiques, instituts i entitats per fer funcions diverses que, al seu torn, en creen d’altres, fa que tots aquests ens diversos formin un consorci; un embolic que no té cap justificació i que només serveix per crear nous ens amb els corresponents consells d’administració i òrgans de direcció, que fan més gran i ineficient l’estructura administrativa del país.

A més, en els Estatuts del nou consorci, malgrat que al Parlament es va dir que seria un ens totalment públic, es preveu la possibilitat que s’hi incorporin entitats privades. 
 

Oficina de Premsa de CCOO de Catalunya
Barcelona, 30 de setembre de 2014