CCOO signa l’Acord de supermercats i autoserveis de Barcelona i província

Anys 2014-2015

Ahir, 22 de setembre de 2014, CCOO va signar l’Acord per al sector de supermercats i autoserveis de Barcelona i província.

Aquest Acord, ratificat en l’assemblea de treballadors i treballadores, consisteix a respectar tot el contingut del conveni i se’n modifica només la vigència i l’increment salarial.

La vigència serà de dos anys (amb la idea que a partir de l’any 2016 ja es negociï el conveni a escala autonòmica i no provincial).

Respecte als temes econòmics, l’increment fix per a l’any 2014 serà del 0,5% i per al 2015, del 0,6%.

També s’estableix la possibilitat que aquest increment salarial inicial sigui superior en funció de l’evolució de l’índex Nielsen, que mesura el creixement de les vendes en termes constants de les botigues, encara que des de CCOO es veu difícil que aquest indicador pugui ser positiu en els propers dos anys.

Des de CCOO, molt crítics amb la signatura de l’anterior conveni i amb la seva posterior modificació, s’ha valorat, en aquesta ocasió, que a partir d’ara s’han de centrar tots els esforços en la negociació del futur conveni autonòmic de supermercats, per la qual cosa s’entén que amb aquest “conveni de trànsit” a més de no perdre’s cap dret, s’actualitzen les taules salarials per als propers dos anys i permet al sindicat formar part de la Comissió Paritària del conveni fins a la finalització d’aquest. 
 

Oficina de Premsa de CCOO de Catalunya
Barcelona, 23 de setembre de 2014