CCOO guanya una sentència que obliga l’Ajuntament de Balaguer a restituir les condicions de treball i sou als treballadors de l’Escola Municipal de Música de la ciutat

El Gabinet Tècnic Jurídic de CCOO de Lleida s’ha encarregat de la defensa de la demanda presentada per l’equip directiu de l’Escola de Música de Balaguer a causa de la modificació substancial de les condicions de treball i sou que van patir a partir del mes de desembre passat i que han significat un empitjorament de les condicions i una rebaixa salarial.

L’Ajuntament al·legà causes econòmiques per aplicar aquesta modificació, causes que durant el judici ha quedat demostrat que no eren certes. Durant aquest mesos els treballadors afectats han continuat la seva tasca a l’escola i han rebut el suport dels pares i mares i de l’alumnat.

La sentència guanyada deixa sense efecte la modificació aplicada i obliga a restituir-los les condicions i els salaris des del mateix mes de desembre del 2013.

Aquesta sentència és molt important i marca un precedent en el sentit que els responsables municipals han de veure clar que no es poden aplicar mesures de canvi de condicions de treball i salarials unilateralment i sense que hi hagi causes que ho justifiquin degudament.

CCOO de les Terres de Lleida

Lleida, 2 de setembre de 2014