Preacord per reduir els acomiadaments previstos al Grup GES

Afavorit amb les mobilitzacions dels treballadors i treballadores

CCOO d’Indústria ha aconseguit un preacord en la comissió negociadora de l’Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO) presentat pel Grup Ges (que inclou a Global Energy Services, SIEMSA Industria i SIEMSA Control y Sistemas). El preacord haurà de ser ratificat en assemblea i portat a acord el dia 1 d’agost, però amb ell els 637 acomiadaments previstos (en una plantilla de 2.444 persones -325 d’ells a Tarragona-) es veuen reduïts fins a 290, a més de produir-se un increment de les indemnitzacions que doblen l’oferta inicial.

A Tarragona/Catalunya els 46 acomiadaments previstos es queden en 26, entre les tres companyíes (17 a SIEMSA Industria, 7 a SIEMSA Control y Sistemas i 2 a Global Energy Services).

CCOO d’Indústria de Catalunya valora positivament la participació de la plantilla de Tarragona a les darreres mobilitzacions (un 90% va secundar la vaga i gairebé un centenar de treballadors es van desplaçar a Madrid, i prop de 150 es van manifestar a les portes de l’empresa a Tarragona, el passat dia 23 de juliol). Aquestes mobilitzacions i cohesió de la plantilla són les que han afavorit arribar a aquest preacord, que tot i que segueix sent lesiu, ha permès pal•liar molts acomiadaments. 
 

Oficina de Premsa de CCOO de Catalunya
Barcelona, 30 de juliol de 2014