CCOO ratifica la convocatòria de vaga a RENFE i ADIF

Malgrat els esforços realitzats en les negociacions, el Ministeri de Foment no es compromet a solucionar el problema d’escassetat de plantilla, ni a frenar les externalitzacions en àrees amb càrrega de treball

Aquest matí la Comissió Executiva i el Consell del Sector Ferroviari de la Federación de Servicios a la Ciudadanía de CCOO han decidit continuar amb la convocatòria de vaga a RENFE per al dijous que ve, 31 de juliol, i a ADIF per al mateix 31 de juliol i l’1 d’agost. Tots dos òrgans han estat informats sobre les negociacions entre el Ministeri de Foment i el sindicat, en les quals s’ha constatat que el Ministeri dirigit per Ana Pastor no es compromet a solucionar els apressants problemes d’escassetat de plantilla, ni a frenar les externalitzacions en àrees que tenien càrrega de treball suficient per al seu personal.

En relació amb les externalitzacions, CCOO denuncia que la direcció d’ADIF fa uns dies va comunicar el trasllat forçós de 415 persones, moltes de les quals es veuen en aquesta situació després de les decisió de subcontractar el treball que realitzaven.

CCOO també ha defensat davant el Ministeri la creació d’un hòlding públic que integri RENFE i ADIF, que uneixi la infraestructura ferroviària i l’operador de transport, com s’ha fet en altres països europeus. El sindicat afirma que Ana Pastor es va mostrar favorable a aquesta proposta i que els va comunicar que la defensaria des del Ministeri.

A Barcelona, el dia 31 de juliol, hi haurà una concentració de treballadors i treballadores a les 12 h, a l’estació de Sants

Oficina de Premsa de CCOO de Catalunya
Barcelona, 29 de juliol de 2014