Acció Jove – Joves de CCOO rebutja l’actuació d’ahir a la nit i dilluns protagonitzada per la policia a Sants

Comunicat de suport a Can Vies

El passat dilluns 26 l’Ajuntament de Barcelona ordenava el desallotjament de Can Vies. Can Vies és molt més que un mer edifici per al barri de Sants i per al conjunt de la ciutat de Barcelona. Ha sigut, durant 17 anys, un espai social i cultural del barri, popular i autogestionat, on la gent s’ha format, ha après, ha parlat, s’ha relacionat, ha escoltat música i un llarguíssim etcètera. 

El passat dilluns ja vàrem expressar el nostre rebuig a l’incomprensible desallotjament així com el dubtós dispositiu policial que va tenir en setge una part important del barri. Resulta injustificable l’atemptat que uns pocs varen dur a terme contra la furgoneta mòbil de TV3 (el nostre suport especialment als tres companys que eren a dins). D’’igual manera, rebutgem l’actuació policial, que va arribar a destrossar la porta de vidre del mitjà de comunicació La Directa i va causar ferits. 

 

Ahir a les 20 h els veïns i veïnes de Sants estaven pacíficament concentrats a la plaça de Sants expressant el seu rebuig al desallotjament quan un nou desplegament d’intenses càrregues intermitents fins ben entrada la una de la matinada va estorar al barri de nou. 

 

Des d’Acció Jove – Joves de CCOO ens preguntem qui va ordenar tal dispositiu policial tenint en compte que ahir dimitia Manel Prats, i exigim al conseller Espadaler que aclareixi aquesta qüestió per poder demanar responsabilitats. 

 

Des d’Acció Jove – Joves de CCOO rebutgem les càrregues totalment desproporcionades. 

 

Des d’Acció Jove – Joves de CCOO volem expressar el nostre suport a Can Vies i als veïns de Sants 

 

Des d’Acció Jove – Joves de CCOO fem una crida a la  participació a la concentració pacífica aquesta tarda a la plaça de Sants i a les diferents localitats i barris.