CCOO condemna la llei homòfoba instaurada a Uganda pel president Yoweri Museveni

Setmana trista per al col·lectiu LGTB en assabentar-se que una vegada més, és víctima de l’homofòbia

El president d’Uganda, Yoweri Museveni, no content amb la llei contra l’homosexualitat imposada ja fa cinc anys al seu país, des d’aquest dilluns imposa una realitat encara més crua per haver signat el projecte de llei que endureix les condemnes contra l’homosexualitat i que amplia la repressió contra gais i lesbianes.

Es castigaran amb 14 anys de presó a les persones que es demostri que hagin tingut relacions i fins i tot cadena perpètua en el cas de demostrar-se que mantenen relacions consentides de llarga durada, o si en aquesta relació participa un menor, una persona discapacitada o una persona amb sida.

També es considerarà delicte no denunciar a una persona gai o lesbiana, o fer promoció pública de l’homosexualitat , amb penes de fins a tres anys de presó.

Per empitjorar les coses, el diari Red Pepper d’Uganda ha publicat una llista de noms que ha denominat com “els 200 homosexuals més importants” del país africà, un dia després de la promulgació de la polèmica llei antigai per part del president Yoweri Museveni. Sembla una nova caça de bruixes, com va passar al 2011, quan després de la publicació de diferents noms de ciutadans homosexuals, un d’ells va ser assassinat de forma salvatge.

Des de CCOO condemnem la llei homòfoba i la caça de bruixes contra el col·lectiu LGTB, condemnem el maltractament i la manca de respecte pels drets humans pel fet que des de dilluns, oficialment, les persones d’aquest col·lectiu siguin tractades com a criminals.

CCOO expressem una vegada més el nostre suport a tot el col·lectiu LGTB, i ho fem amb la nostra lluita continuada pels drets i les llibertats.

Oficina de Premsa de CCOO de Catalunya
Barcelona, 26 de febrer de 2014