S’obre la convocatòria dels Premis Llanterna Digital 2014

El termini de presentació de treballs finalitzarà el 31 de març de 2014

CCOO de Lleida com a membre de la Coordinadora de Serveis Lingüístics de Lleida, integrada a més per representants de la Direcció General de Política Lingüística, el Centre de Normalització Lingüística de Lleida, els serveis territorials d’Ensenyament, Salut i Justícia de la Generalitat de Catalunya, l’Institut de Llengües de la Universitat de Lleida i l’Escola Oficial d’Idiomes de Lleida, convoca la vuitena edició dels Premis Llanterna Digital.

Aquests premis de creació i foment audiovisual en català i occità, en aquesta ocasió, se sumen a la commemoració del centenari de la desaparició de Frederic Mistral. Els Premis Llanterna Digital s’adrecen a tots els membres de les comunitats lingüístiques catalana i occitana d’arreu del món.

En total es convoquen cinc premis, distribuïts en les categories següents: centres d’educació primària i secundària, membres de la comunitat universitària, categoria oberta. La durada de les obres a concurs no pot superar els tres minuts, tot i que en la categoria oberta es convoca també un premi per a curtmetratges de fins a quinze minuts de durada. Finalment, hi ha un darrer premi que es decideix per votació popular, a través d’Internet.

Tots els treballs han de promoure una reflexió sobre la llengua, en sentit ampli des de qualsevol perspectiva i s’han de presentar en format digital.

El jurat, presidit pel crític de cinema Àlex Gorina, està constituït per representants dels organismes i entitats que participen en l’organització, professionals de l’àmbit de la llengua i del sector audiovisual.

Els Premis Llanterna Digital compten amb el suport del Conselh Generau d’Aran, la Diputació de Lleida, a través de l’Institut d’Estudis Ilerdencs, l’Ajuntament de Lleida, el Parc Astronòmic Montsec, el Consorci del Turó de la Seu Vella, Lleida Televisió, Magical Media, el cicle de curtmetratges Cafè Curt i la Mòstra de Cinèma Occitan.