Per dinar, cuina multicultural

El dissabte 29 de juny de 2013, el Centre Cívic Santa Eugènia (Can Ninetes) de Girona ha acollit la 1a Jornada de Cuina Multicultural, organitzada pel Servei Lingüístic de CCOO de les Comarques Gironines i l’Associació IDEM.

L’acte, que ha estat presentat per Salima Abdessamie, s’ha obert amb una conferència a càrrec de Mohamed Houri, d’IDEM, sobre “La cuina com a element d’integració”, en què ha exposat que menjar és molt més que és un simple acte de supervivència i que tastar plats d’altres cultures és una manera de conèixer-les i d’entrar-hi en contacte. Seguidament, Jenni Rodà, del Servei Lingüístic, ha presentat el llibre Cuines Obreres, el qual s’edita cada dos anys i recull les receptes de la Mostra de Cuines Obreres que s’organitza anualment a Barcelona.

En la segona part de l’acte, Yasser Saadoune, membre d’IDEM i de CCOO de les Comarques Gironines, ha cuinat, en directe, un tagín de pollastre. Després, cada una de les persones assistents han explicat el nom del plat que han portat, de quins ingredients constava, com l’han elaborat i en quines ocasions o moments del dia s’acostuma a menjar.

Finalment, tots els plats presentats s’han pogut degustar i hi ha hagut sabors de Catalunya, de l’Estat espanyol, del Marroc, del Senegal, de Nigèria, de Colòmbia… Totes aquestes receptes s’inclouran en el proper llibre de Cuines Obreres.

Moltes gràcies a tothom que ha fet possible aquest acte i esperem poder-ne organitzar un altre l’any que ve!