Acció Jove de CCOO de Catalunya li recorda a Rosell que els joves volen saber que és treballar, l’estabilitat laboral i un sou digne

#STOPfantasmes

Els i les joves volem saber el que és treballar, però també volem saber que és la estabilitat, cobrar un sou digne que ens permeti viure o una patronal respectuosa i corresponsable amb la dramàtica situació que vivim.

El president de la CEOE, Juan Rosell, ens ha delectat darrerament amb una sèrie de declaracions. Enviar a casa a funcionaris que, segons ell, no tenen res a fer, crear ‘minijobs’ compatibles amb “algun tipus” de prestació, i el contracte únic.

El president de la patronal explicava que la creació de minijobs, ajudaria els joves a conèixer que és el mercat del treball. “les estamos robando el futuro”, deia.

Des d’Acció Jove – Joves de Comissions Obreres volem aprofitar per recordar que avui és el primer aniversari de la darrera reforma laboral. Un reforma que va ser presentada com un element imprescindible per dinamitzar l’economia i frenar la sangria de l’atur. Un any després, les seves mesures ens han portat a les xifres més altes d’atur mai abans conegudes a Catalunya i a Espanya.

Els i les joves volem saber el que és treballar, però també volem saber que és la estabilitat, cobrar un sou digne que ens permeti viure o una patronal respectuosa i corresponsable amb la dramàtica situació que vivim.

La crisi econòmica i social que patim no l’hem generat les persones treballadores, aprofitar la situació per aplicar mesures desregularitzadores, precaritzadores i que condueixen a no només una generació, sinó a tota una societat a l’abisme, és d’un cinisme inacceptable.

Les xifres de pobresa es disparen, l’atur afecta de forma directa o indirecta a pràcticament tota la població, i els abusos que practiquen algunes empreses de forma quotidiana generen un efecte por que va en detriment dels drets fonamental.

Des d’Acció Jove-Joves de CCOO, entenem com un insult i una provocació les seves declaracions. Gran part del deute que estem pagant entre totes i tots, prové del sector privat, del seu.

Exigim a més, un any després de la seva aprovació, la retirada immediata de la reforma laboral.

Sí senyor Rossell, ens esteu robant el futur, i o bé les diferents administracions actuen ARA, o tindrem una generació que no serà perduda, haurà sigut deliberadament abandonada.