EL GOVERN DEL PP DESVESTEIX UN SANT PER VESTIR-NE UN ALTRE

Els joves novament perjudicats per les noves limitacions per accedir als 400 € en un altre divendres negre

Acció Jove – Joves de CCOO volem expressar el nostre rebuig cap a una mesura que representarà una nova bufetada al ja trepitjat col•lectiu jove.

Avui divendres 24 d’agost tornem a tenir males notícies del Consell de Ministres després d’anunciar que mantindran l’ajuda dels 400€ i que la pujaran a 450€ en alguns casos, fet que celebrem. L’alegria però no dura gaire, la diferència sortirà a còpia d’incrementar les limitacions per accedir a l’ajuda.

D’on surten els 400€?

Al febrer de 2011 va finalitzar l’anomenat programa PRODI, una ajuda de 426€ per als i les aturades que havien finalitzat la seva prestació. El govern ZP va aprovar una ajuda similar de 400€ que anomenà Plan Prepara. Aquest finalitzava el passat febrer, i l’executiu de Rajoy va aprovar prorrogar-lo sis mesos més. A partir del passat 15 d’agost, les persones a qui se’ls havia concedit l’ajuda la seguiran cobrant, però ningú més podria sol•licitar-la. Fa pocs dies desvetllaven que l’ajuda continuaria
i que estaven pensant en ampliar-ne la quantia.

Avui han explicat com ho faran: Desvestiran un sant per vestir-ne un altre. No invertiran en solucionar la xacra de l’atur preocupats per la més que probable allau que pot venir aquest setembre i tot i ser conscients que més de la meitat d’aturats i aturades porten més d’un any buscant feina.

Restringiran l’ajuda als joves que tinguin “cert coixí familiar”. Des d’Acció Jove ens preguntem a quin coixí familiar es refereixen tenint en compte que el 21,95% de la població està a l’atur i que la xifra s’eleva fins a un 51% entre els menors a 25 anys.

No entenem perquè atempten contra el “coixí familiar” de persones que estan rebent una minsa ajuda de 400€ per viure i en canvi posen puntes al coixí dels qui defrauden aprovant una amnistia fiscal.

Denunciem l’estat raquític en el que estan deixant als i les joves. Més d’un 51% d’atur, sous baixíssims, elevada temporalitat, supressió de gran part de les ja escasses ajudes al col•lectiu (com la renta d’emancipació), augment de les taxes universitàries i d’FP,…

Estem cansats de grans anuncis i rodes populistes que amaguen retallades que posen en escac als col•lectius més vulnerables mentre ens bombardegen amb un lèxic lapidari amb el que pretenen fer-nos creure que no hi ha alternativa.

Demanem que es reformi el “plan prepara” incrementant les ajudes fins a 532,5€, el manteniment del número de beneficiaris/es i la seva consideració de prestació estable, ja que avui, només es pot cobrar durant un màxim de 6 mesos.

Acció Jove-Joves de CCOO de Catalunya exigim novament la retirada immediata de la reforma laboral que, des de la seva aplicació no ha provocat res més que més precarietat i més atur.

Si els joves som els futur, que no ens esclafin pel camí