El 82% de la població assalariada de Catalunya secunda la Vaga general

Més d’1.880.000 treballadors no han anat a la feina

Fet un primer recompte del seguiment de la vaga general que està tenint lloc avui 29 de març, es calcula que un milió 880 mil treballadors i treballadores no han anat a treballar d’un total dels 2 milions 300 mil assalariats que hi ha a Catalunya. Cal tenir en compte que la població assalariada ha disminuït a Catalunya des de la darrera vaga general que va tenir lloc el 29 de setembre de 2010, i un total de 260.000 treballadors han estat obligats a treballar per complir els serveis mínims establerts.

Entre les dades de seguiment, que encara estem recollint, cal destacar el seguiment a la indústria que ha superat el 95%, i als serveis públics en general de més del 78% entre els treballadors que podien fer la vaga. A l’ensenyament el seguiment ha arribat al 76%. Cal destacar que els grans centres comercials han tancat en un percentatge molt elevat i en un 50% el petit comerç, encara que qui ha obert ha patit una vaga de consum que els ciutadans i ciutadanes han decidit dur a terme.

Més de 20.000 persones han participat en els piquets informatius que han recorregut Catalunya des de les darreres hores d’ahir al vespre, piquets que han estat formats per treballadors vinculats als diferents sindicats, piquets ciutadans i també formats per estudiants.

Algunes empreses destacades

Ja són moltes les empreses de les que rebem informació d’un alt seguiment de la vaga general. Per destacar-ne algunes de diferents sectors amb un seguiment del 100% o proper, trobem AENA, Renfe, Alstom,, Antonio Puig, Adif, Akzo Nobel, Basf, Condis, Correus, Chupa Chups, Delphi, FCC, Frape, Gallina Blanca, Henkel, Iberpotash, Hitachi, Almirall, Masats, Dr Esteve, Mercadona, Panrico, Renfe, Rotocayfo, Sara Lee, Segura Viudas, Freixenet, Makro, Uniland, COMSA, Ercros, Nuclears d’Asco i Vandellós. També cal destacar el seguiment del 100% a totes les universitats públiques, així com escoles públiques tancades com per exemple la Pompeu Fabra, Pere Vila o Carles I de Barcelona, les escoles del bosc de Barberà del Vallès o Bernat Farré de Molins de Rei, o les escoles privades que han secundat la vaga com Jesuïtes de Casp, Ipse, Don Quijote i Goethe. Molt destacable és també l’aturada total dels Ports de Barcelona i Tarragona, i de tot el transport públic fora dels serveis mínims establerts. Finalment destacar el seguiment del 50% en hospitals tan importants com el Clínic o el Germans Trias de Badalona.

Consum elèctric
Segons dades oficials de Red Eléctrica el consum elèctric a les 9 del matí ha caigut un 24,80% a l’Estat espanyol en relació al dijous de la setmana anterior. A Catalunya la caiguda ha estat del 25% segons dades de FECSA ENDESA. 

Oficina de Premsa de CCOO de Catalunya
Barcelona, 29 de març de 2012