infoSostenibilitat, núm. 95, 30 de novembre de 2016
<<tornar
 

Montcada i Reixac acull una jornada sobre mobilitat en bicicleta

 

El 10 de novembre, el municipi de Montcada i Reixac va ser l’amfitrió de la XII Jornada Tècnica de Mobilitat: La integració de la bicicleta a les ciutat, que organitza la Diputació de Barcelona. Durant el matí diversos tècnics municipals i experts en mobilitat van reflexionar i compartir experiències concretes del món local referents a la gestió eficient de la mobilitat en bicicleta i el foment de la convivència entre ciclistes i altres modes de transport en ciutats i pobles de la província de Barcelona.

La sessió va començar amb una ponència marc d’Alfonso Sanz, especialista em mobilitat i urbanisme, que va analitzar les febleses i les fortaleses de la mobilitat en bicicleta, utilitzant una original analogia amb els “set pecats capitals” i les “quatre virtuts cardinals” d’aquest mode de transport.

A continuació es van anar succeint els blocs temàtics en els què diferents experts/es van mostrar exemples de mobilitat en bicicleta en l’àmbit urbà (a València, Sevilla, Montcada i Reixac i Cardedeu) i interurbà (a la província de Barcelona i l’Àrea Metropolitana de Barcelona). L’últim bloc es va centrar en els aspectes relacionats amb la regulació i l’ús de la xarxa de bici, aportant la visió de l’administració (Ajuntaments de Sant Just Desvern i de Barcelona) i dels usuaris i usuàries (BACC).

La jornada va constatar que cada cop són més els ajuntaments que són conscients de la importància de la bicicleta com a mitjà de transport habitual per a un nombre creixent de persones. Per aquest motiu estan apostant per la creació de xarxes segures, contínues i coherents, i que estiguin plenament integrades en les estratègies de mobilitat del seu municipi.

Les administracions són coneixedores dels reptes que tenen per davant. Entre els destaca l’ús compartit de l’espai pels diferents modes de transport que, mal planificat, pot esdevenir una font de conflicte. Però també saben la potencialitat de la bicicleta, com un element per pacificar el trànsit, reduir la contaminació atmosfèrica i acústica i contribuir a la mitigació del canvi climàtic.

Trobareu les ponències presentades en el següent enllaç

 

 
 
 
 
 
Consell de redacció: Miquel de Toro, José M. Jurado, Jordi Salvador, Salvador Clarós, Vicenç Tarrats, Laura Diéguez, Albert Vilallonga
Editor: Miquel de Toro
Direcció: José M. Jurado
El Consell de redacció no es fa necessàriament responsable de les opinions dels col·laboradors de l’infoSostenibilitat
   
Secretaria de política territorial i Barcelonès
CCOO de Catalunya

Via Laietana, núm. 16, 5a planta
tel. 934812906

http://www.ccoo.cat/sostenibilitat
correu electrònic
per veure els números anteriors clica aquí
pàgina web del Centre de Referència de Mobilitat d'ISTAS
   
T'informem que el teu correu electrònic forma part d'un fitxer, titularitat de la Comissió Obrera Nacional de Catalunya, que té per finalitat mantenir-te informat de l'activitat del Departament de Mobilitat de CCOO de Catalunya.

D'acord amb el que expressa la Llei orgànica de protecció de dades, amb referència a aquest fitxer, tant si vols exercir els teus drets d'accés, rectificació, cancel·lació o oposició, com si vols resoldre qualsevol tipus de dubte sobre el tema, ens pots enviar un correu electrònic o trucar-nos al telèfon 934812906.