L’assemblea del tèxtil i la confecció de CCOO d’Indústria de Catalunya insta la mesa de negociació del conveni a convocar una vaga sectorial

Davant la darrera proposta de la patronal, que incompleix allò acordat en l’AENC

Treballadores i treballadors del sector del tèxtil i la confecció de Catalunya, en l’assemblea convocada ahir per CCOO, fan una crida a la vaga sectorial el proper 13 de juliol com a resposta a la darrera proposta de la patronal a la mesa de negociació, una proposta que incompleix els acords signats a nivell estatal entre patronal i sindicats.

El passat 25 de juny, CEOE, CCOO i UGT van subscriure l’Acord de Estatal de Negociació Col·lectiva (AENC) on s’establien, entre d’altres matèries, les recomanacions sobre els increments salarials en els convenis col·lectius (2% fix per any i fins a un 1% variable), els salaris mínims dels convenis per al 2020 (14.000 €) i la revisió salarial per assegurar el poder adquisitiu. La patronal dels sectors del tèxtil i la confecció té una presència important a la CEOE, per tant són garants d’aquest acord estatal, però lluny de ser congruents amb allò que signen, en la seva darrera proposta per tancar el conveni proposen un increment de l’1,8% per a l’últim any de vigència i un increment del salari mínim intertèxtil que suposa no arribar als 14.000 € l’any 2020.

No podem permetre aquesta doble moral de no respectar allò que defensen per als convenis quan ho han d’aplicar en el del seu sector, i hem de dir ben alt a la mesa que aquesta proposta no està en la línia de les nostres reivindicacions i ens aboca al conflicte. Un conflicte que s’ha de materialitzar en una vaga sectorial. Així ho han decidit en assemblea les delegades i delegats de CCOO d’Indústria de Catalunya per unanimitat, instant les companyes i els companys de la resta de l’Estat que estan a la mesa que ho valorin col·lectivament i donin una resposta clara a la patronal. Si no hi ha increments en la línia dels que s’estan pactant a tots els convenis, no hi haurà possibilitat d’acord.

El tèxtil i la confecció no pot ser aquell conveni de referència, amb més 44.000 persones treballadores a Catalunya, que serveixi a la patronal per seguir precaritzant les treballadores i treballadors.