Les propostes de la patronal UPM van en la línia de bloquejar la majoria de les nostres reivindicacions i empitjorar les condicions laborals al sector

Nota informativa número 3. negociacions del Conveni del metall de Barcelona

CCOO d’Indústria veiem amb preocupació la posició de retrocés de drets que busca la patronal, que va quedar palesa en la tercera reunió de la comissió negociadora del Conven del metall de Barcelona, que vam tenir ahir a la tarda, i que es manifesta en una sèrie de propostes en la línia de bloquejar la majoria de reivindicacions que els sindicats hem plantejat i que empitjoren les condicions laborals del sector.

En primer lloc, lluny d’intentar regular la necessària desconnexió digital que demanem, intenten criminalitzar la utilització de les tecnologies durant la jornada laboral. En la mateixa línia, només volen parlar de permisos i excedències, sempre i quan puguin aplicar modificacions substancials als treballadors i treballadores que no en fan ús, per contrarestar el suposat cost que aquests drets tenen per a les empreses.

Sobre l’increment salarial, no volen ni sentir a parlar de revisions ni IPC, perpetuant la pèrdua de poder adquisitiu. Per si això fos poc, volen fer una ampliació de la jornada en 75 hores anuals per persona, camuflant-les com a formació fora de la jornada i pagades al 75% del valor de l’hora ordinària de les taules de nova incorporació (molt més baixes que les actuals taules salarials). Quant a la contractació, volen perpetuar els salaris de misèria, pagant els contractes en pràctiques amb la taula de nova incorporació, cosa que suposa una rebaixa salarial del 14,2%.

Tot això, entre altres propostes que considerem incoherents i adreçades a perpetuar una política de no repartiment dels beneficis dels sectors industrials que s’estan donant. Per això volem deixar clar que estem decidits a plantar cara a aquesta postura patronal provocadora i a passar a l’ofensiva.

La pròxima reunió de la comissió negociadora està prevista per al dia 18 d’abril

NOTA INFORMATIVA CONJUNTA NÚMERO 3 (català)

NOTA INFORMATIVA CONJUNTA NÚMERO 3 (castellà)