Signat el Conveni del metall de la província de Lleida

Acord d’increments salarials

Aquest dilluns, 4 de desembre, s’ha signat definitivament el Conveni del Metall de la província de Lleida, després del principi d’acord arribat el passat 7 de setembre entre CCOO d’Indústria, UGT i la patronal FEMEL.

Aquest acord ha estat possible gràcies a l’esforç negociador i a la pressió de les quatre jornades de vaga previstes, que vam quedar desconvocades per la consecució del principi d’acord.

CCOO d’Indústria de Catalunya valorem positivament l’acord, ja que s’ha aconseguit acordar uns increments salarials i una clàusula de revisió tècnica a la finalització de la vigència que garanteixen el poder adquisitiu dels treballadors i treballadores del sector de la província.

Un altre dels aspectes destacats de l’acord és la incorporació en el Conveni de la clàusula de subrogació per als treballadors i treballadores dels sectors de muntatge i manteniment de línies elèctriques, xarxes de telecomunicacions i enllumenat públic, entre d’altres, tal com ja recullen els convenis provincials del Metall de Barcelona, Tarragona i Girona.

El Conveni tindrà una vigència de 3 anys i preveu uns increments d’un 1,5% per a 2017 i 2018 i d’un 2% per a 2019. A més, si la suma de l’IPC dels 3 anys superés la suma dels increments dels 3 anys, les taules s’actualitzaran amb aquesta diferència, amb un límit del 9%.

Els aspectes més importants de l’acord són:
– Vigència: 3 anys (2017-2019)
– Increment salarial: 1,5% per a 2017 (amb efectes a 1 de gener de 2017), 1,5% per a 2018 i 2% per a 2019.
– Clàusula de revisió salarial: si la suma de l’IPC dels 3 anys supera la suma dels increments dels 3 anys, s’actualitzaran els salaris amb la diferència (amb efectes a 1 de gener de 2020), amb un límit del 9%.
– Clàusula de subrogació: aquesta clàusula, àmpliament reivindicada per CCOO i que ja està en els convenis col•lectius del Metall de Barcelona, Girona i Tarragona, s’incorpora al text de l’acord de Lleida; afecta, essencialment, als treballadors/es de línies elèctriques, telecomunicacions i enllumenat públic, etc., que a la finalització dels contractes de manteniment podran subrogar-se a les noves empreses adjudicatàries.

Oficina de Premsa de CCOO de Catalunya
Barcelona, 4 de desembre de 2017