CCOO d’Indústria valora positivament el principi d’acord assolit sobre el Conveni de licors de la província de Barcelona

CCOO d’Indústria, FICA-UGT i la Unió de Licoristes de Catalunya han arribat aquest matí un principi d’acord sobre el Conveni del sector de licors de la província de Barcelona. CCOO d’Indústria de Catalunya fa una valoració positiva de l’acord assolit, ja que garanteix la millora del poder adquisitiu dels treballadors i treballadores i de la conciliació de la vida laboral i la familiar, a més de definir una nova estructura dels grups professionals.

El conveni acordat tindrà una vigència de dos anys (2016-2017) i preveu uns increments salarials de l’1,2% per al 2016 i de l’1,5% per al 2017, amb una revisió de fins a un 2% per a aquest últim any de vigència, en cas que l’IPC de Catalunya superi l’1,5%.

El text també regula i estableix la jornada màxima anual en 1.784 hores, cosa que suposa una millora respecte la jornada actual de 40 hores setmanals i afavoreix la conciliació de la vida laboral i la familiar.

En matèria de permisos (per naixement de fills, mort, accident o malaltia greu, hospitalització o intervenció quirúrgica sense intervenció que requereixi repòs domiciliari), es garanteix que com a mínim un dels dos dies que corresponen actualment sigui en dia laborable.