CCOO d’Indústria valora positivament el principi d’acord assolit sobre el Conveni de masses congelades de Catalunya

CCOO d’Indústria, FITAG-UGT de Catalunya i la patronal ASEMAC van arribar ahir a un principi d’acord sobre el Conveni de masses congelades de Catalunya. CCOO d’Indústria fa una valoració positiva de l’acord assolit, ja que garanteix la millora de les condicions salarials i del poder adquisitiu dels treballadors i treballadores del sector, que és un dels sectors en creixement en la indústria alimentària catalana.  (Acta del principi d’acord)

El conveni acordat tindrà una vigència de dos anys (2016-2017) i preveu uns increments salarials de l’1% per al 2016 i de l’1,5% per al 2017, amb una clàusula de revisió salarial de manera que si la suma dels IPC dels dos anys de vigència supera l’increment pactat, aquesta diferència s’aplicarà a les taules salarials. També inclou una clàusula d’ultraactivitat de 18 mesos i la previsió de la mediació del Tribunal Laboral de Catalunya (TLC) en cas de manca d’acord entre les parts.

D’altra banda, el principi d’acord recull una millora dels permisos retribuïts, entre els qual cal destacar un dia addicional d’assumptes propis per al 2017 o l’augment fins a 20 hores anuals per assistir a la consulta del metge per al propi treballador o treballadora o per acompanyar fills o persones dependents al metge.

CCOO d’Indústria obrirà un procés de consulta durant els propers dies per ratificar el principi d’acord del conveni entre els delegats i delegades i les persones afiliades, per a la seva signatura definitiva.

Nota informativa de valoració del principi d’acord