El sector del metall de la província de Barcelona es mobilitza per exigir el desbloqueig de la negociació del conveni sectorial

Dilluns 13 de juny, CCOO i UGT han convocat els delegats i delegades a concentrar-se davant la patronal

Davant la situació d’estancament de les negociacions del Conveni del metall de Barcelona per l’actitud de bloqueig de la patronal UPM, CCOO d’Indústria i l’MCA-UGT de Catalunya han acordat iniciar un procés de mobilització que acompanyarà la mesa de negociació per exigir a la patronal un canvi d’actitud que permeti avançar en la consecució d’un conveni en consonància amb el context econòmic i industrial actual en els sectors metal·lúrgics.

Aquest procés de mobilització s’obrirà el proper dilluns, 13 de juny, amb una concentració conjunta de delegats i delegades del sector del metall de la província, a les 12 hores, davant la seu de la patronal UPM, a Foment del Treball (plaça d’Antoni Maura), en la qual reivindicaran que es desbloquegi la negociació. Prèviament a la concentració, els delegats i delegades participaran en una assemblea informativa a les seus respectives de CCOO i UGT.

Ambdós sindicats denuncien la posició inamovible de la patronal, que pretén que els treballadors del sector treballin més per menys diners, a més d’incrementar desproporcionadament la flexibilitat i eliminar les millores del conveni en matèria de permisos retribuïts. Per a CCOO i UGT, en un moment en què els indicadors macroeconòmics sectorials són clarament positius, cal que el conveni faci un salt qualitatiu i traslladi aquesta millora a les condicions del treball dels metal·lúrgics i metal·lúrgiques de la província.

Més informació

El secretari general de CCOO d’Indústria de Catalunya, Javier Pacheco, i el secretari general de la MCA-UGT de Catalunya, José García, atendran als mitjans de comunicació a les 12 hores, quan comenci la concentració davant la seu de la patronal.