CCOO d’Indústria lamenta el lent avanç de les negociacions del Conveni del metall de Tarragona

CCOO d’Indústria lamenta la poca agilitat en el desenvolupament de les reunions de la comissió negociadora del Conveni del metall de Tarragona, i el consegüent lent avanç de les negociacions, que va tornar a quedar palès en la darrera reunió, en la qual es va abordar el punt sobre jornada i permisos retribuïts que havia quedat pendent en la reunió anterior. Per CCOO aquesta situació demostra la poca voluntat i nul interès de la patronal APEMTA per avançar en les negociacions.

La patronal va manifestar la seva negativa a acceptar una reducció de la jornada laboral i a incloure en el text de l’article l’article 38 de l’Estatut dels treballadors, referent al dret de gaudi de les vacances en cas que el període de vacances coincideixi amb una situació d’IT. La patronal va manifestar que no discuteix l’article, però no comparteix la necessitat de traslladar-lo al text del conveni, ja que addueix que, si ho fa, aquest dret quedaria en el conveni encara que en el futur es modifiqués l’Estatut dels treballadors.

D’altra banda, respecte a traslladar al text del conveni la sentència del TSJE sobre la consideració com a temps de treball efectiu dels temps de desplaçament entre el domicili i el primer i l’últim client, la patronal va dir que havia d’estudiar el contingut de la sentència i les seves possibles repercussions. També va demanar-nos un redactat de la proposta sindical sobre permisos retribuïts.

En aquest sentit, va sol·licitar que la propera reunió, prevista per a l’1 de març, es posposés per estudiar la sentència i els textos que li hem proposat, de manera que ens tornarem a reunir el 15 de març.


Nota informativa 4 (en català i en castellà)