Actualitat

CCOO rebutja l'ERO que ha presentat l'empresa Bros per tancar la fàbrica

CCOO considera que l'empresa té viabilitat i que les causes econòmiques que addueix la direcció no justifiquen l'expedient. Per aquesta raó, CCOO exigeix a l'empresa la retirada de l'ERO i que s'assegui a negociar una sortida que garanteixi la continuïtat de l'activitat i dels llocs de treball.

més informació »


CCOO d'Indústria analitza les estratègies d'acció sindical per afrontar la precarietat laboral al sector carni

Les prioritats que han de centrar l'acció sindical al sector carni i la negociació col·lectiva del conveni sectorial, que es renova l'any que ve, van centrar la jornada organitzada conjuntament per la federació estatal i de Catalunya, en la qual també es va posar l'accent en les principals problemàtiques i debilitats del sector.

més informació »


Vaga a Alstom Manteniment del 7 al 12 de novembre per exigir un conveni digne

Davant la ruptura de les negociacions del conveni amb la direcció de l'empresa, els treballadors i treballadores d'Alstom Manteniment mantenen la vaga del 7 al 12 de novembre i les mobilitzacions per exigir un conveni que garanteixi unes condicions laborals dignes i una ocupació estable. Els centres de treball d'Alstom manteniment de la província de Barcelona, que tenen com a principals clients Metro, Tram i Renfe, han convocat diverses concentracions, coincidint amb la vaga convocada.

més informació »


Es manté la vaga a Alstom Manteniment del 7 al 10 de novembre per exigir un conveni digne

Després de dues jornades de negociacions amb la direcció d'Alstom Manteniment, les posicions entre les dues parts encara són força distants, per la qual cosa, CCOO i UGT mantenen la convocatòria de vaga del 7 al 10 de novembre, a l'espera de com evolucionen les negociacions entre avui i dilluns. S'ha desconvocat la jornada de vaga de dilluns per afavorir les negociacions.

més informació »


CCOO d'Indústria analitza com actuar, des dels comitès d'empresa europeus, en els processos de compra, venda, fusió, absorció o reestructuració a les nostres empreses

Un centenar de delegats i delegades que són membres de comitès d'empresa europeus de més de cinquanta multinacionals, van participar en la segona jornada de treball sindical de comitès d'empresa europeus (CEE), organitzada el passat 27 d'octubre per CCOO d'Indústria de Catalunya en col·laboració amb CCOO de Catalunya. En aquesta ocasió es tractava d'analitzar com actuar sindicalment davant de situacions de compra, venda, fusió, absorció o reestructuració de les empreses multinacionals, processos que en l'entorn econòmic actual cada vegada són més freqüents.

més informació »


CCOO d'Indústria de Catalunya organitza unes jornades per analitzar les especificitats i aprofundir en el coneixement del sector del camp

Al voltant de 40 persones de l'estructura de CCOO d'Indústria del conjunt de Catalunya van participar en les jornades sobre el sector del camp celebrades el passat 25 d'octubre amb l'objectiu de donar a conèixer les especificitats i problemàtiques pròpies del sector i donar-los eines per dur a terme l'acció sindical en aquesta branca d'activitat.

més informació »


S'arriba a un acord a Gear Solutions

Malgrat que lamentem que no hagi estat possible la retirada de l'expedient, CCOO valorem positivament l'acord assolit, ja que s'ha reduït considerablement el nombre de persones afectades i s'han millorat les condicions respecte de les plantejades inicialment per l'empresa. L'acord ha estat ratificat per majoria pels treballadors i treballadores i amb la seva consecució queda desconvocada la vaga indefinida.

més informació »


CCOO valorem molt positivament l'acord assolit amb ANAV i les seves empreses auxiliars

Avui s'ha materialitzat un acord sense precedents al sector de les empreses auxiliars que desenvolupen la seva activitat a les instal·lacions de les centrals nuclears d'Ascó i Vandellòs, després que el resultat de la mediació celebrada dimecres fos validat ahir en les diferents assemblees de treballadors i treballadores del sector. L'acord recull reivindicacions històriques, com són el reconeixement de les empreses auxiliars com a col·laboradores; deixar constància dels processos de subrogació com a fórmula de manteniment de l'ocupació, i certificació de les pràctiques actuals en matèria de retribució en els períodes de recàrrega, blindant-les.

més informació »


Els treballadors de Gear Solutions inicien una vaga indefinida contra l'ERO

A partir del 26 d'octubre inicien una vaga indefinida per manifestar el seu rebuig a l'ERO d'extincions plantejat per l'empresa. CCOO d'Indústria dona suport a la convocatòria de vaga i acompanyarà els treballadors en aquesta mobilització.

més informació »


Vaga a Alstom Manteniment per exigir un conveni digne i una ocupació estable

Davant el bloqueig de les negociacions del conveni, després de mesos d'infructuoses negociacions, i les intencions de la multinacional d'introduir retallades en les condicions laborals de la plantilla, s'han convocat nou jornades de vaga de 24 hores previstes per al 26 i 27 d'octubre i del 6 al 12 de novembre.

més informació »


La coordinadora de delegats de CCOO d'empreses ferroviàries analitza la situació i les problemàtiques del sector

En aquesta reunió, en la qual van participar els delegats de les principals empreses ferroviàries, es van exposar la situació del sector, el mapa d'implantació territorial de les empreses, així com la representació sindical i les dades d'afiliació.

més informació »


La Coordinadora de delegats del sector d'elevació es reuneix per analitzar les problemàtiques del sector

En aquesta reunió es van plantejar i analitzar les diferents problemàtiques del sector, especialment en matèria de contractació, prevenció de riscos laborals i externalització de serveis, entre d'altres. Així mateix, es van plantejar les propostes del Pla de treball que haurà de desenvolupar la coordinadora del sector en els propers mesos.

més informació »


CCOO rebutgem l'ERO presentat per Gear Solutions

CCOO advertim a la direcció que no pot fer pagar als treballadors i treballadores la seva mala gestió empresarial i la instem a retirar l'expedient i a buscar una sortida que permeti garantir la continuïtat de l'activitat i dels llocs de treball.

més informació »


Iniciem les assemblees per preparar els criteris que marcaran la negociació col·lectiva per al 2018

CCOO d'Indústria de Catalunya hem començat a preparar la negociació col·lectiva de l'any que ve, quan es renovaran els principals convenis sectorials dels nostres àmbits d'activitat. Per això hem convocat assemblees al conjunt del territori per debatre els criteris que hauran de marcar la negociació.

més informació »


CCOO valorem positivament el principi d'acord assolit sobre l'ERO de Lacrem

L'acord ha permès reduir l'afectació de l'expedient, incorpora criteris de voluntarietat i millora les condicions plantejades inicialment per l'empresa, gràcies a les negociacions i a la pressió de la mobilització. Els treballadors i treballadores de les plantes de Barcelona, Santa Perpètua de Mogoda i Palau-solità i Plegamans han ratificat l'acord per una àmplia majoria.

més informació »


Gran concentració i marxa de suport per exigir a Spark Ibérica que readmeti el company Jordi Celdrán

Coincidint amb la celebració del judici pel seu acomiadament, al voltant de 200 persones es van sumar a la concentració de suport al company Jordi Celdrán realitzada el passat 5 d'octubre i van fer una marxa per acompanyar-lo fins a la seu de la Cuitat de la Justícia.

més informació »


CCOO d'Indústria organitza unes jornades de conscienciació sobre sostenibilitat ambiental

La federació estatal de CCOO d'Indústria organitza la jornada “Reptes i compromisos amb la sostenibilitat ambiental”, amb la col·laboració d'ECOEMBES, amb l'objectiu de conscienciar els delegats i delegades dels sectors industrials i del camp sobre la importància de la sostenibilitat i del respecte al medi ambient. Es farà aquest divendres, 6 d'octubre, al local de CCOO de Reus.

més informació »


Convocades aturades a Lacrem contra l'ERO presentat per l'empresa

Els dies 5 i 6 d'octubre es faran aturades parcials de 3 hores per torn: de 10 a 13 h el torn de matí, de 17 a 20 h el torn de tarda i de 22 a 01 hores el torn de nit. També s'ha convocat vaga de 24 hores per als dies 9 i 10 d'octubre.

més informació »


CCOO rebutgem l'ERO que ha presentat Lacrem per acomiadar 153 treballadors

CCOO exigim la retirada de l'expedient, ja que ens oposem als acomiadaments, però també a la precarització de l'ocupació que suposen tant les novacions de contractes a fixes-discontinus com l'externalització de serveis que planteja l'empresa.

més informació »


CCOO adverteix a la patronal que si no hi ha acord, hi haurà mobilització als escorxadors d'aus i conills

Si en la reunió del proper 2 d'octubre, la patronal d'escorxadors d'aus i conills torna a la mesa de negociació del conveni amb propostes que impedeixin avançar cap a un acord, els sindicats tornaran a posar en marxa un calendari de mobilitzacions.

més informació »


CCOO valorem molt positivament l'acord assolit a Citelum

Aquest acord permetrà millorar les condicions laborals i econòmiques d'aquells treballadors i treballadores que no tenien complements ni altres drets i equiparar-les progressivament a les de la resta de la plantilla. Un dels aspectes més destacats de l'acord és el capítol econòmic, en el qual s'ha pactat per a aquest col·lectiu un complement salarial de 560 euros anuals i acumulables durant els propers 5 anys, de manera que l'any 2021 aquest complement salarial s'haurà incrementat fins a 2.800 euros anuals.

més informació »


CCOO fa un reconeixement al compromís i la militància dels afiliats i afiliades de Roca Sanitario

Coincidint amb la celebració del centenari de Roca Sanitario, la secció sindical de CCOO en aquesta empresa ha fet un reconeixement al compromís i a la militància dels seus afiliats i afiliades a l'empresa, amb un acte que va tenir lloc el passat 15 de setembre.

més informació »


La Secció Sindical de CCOO de Girbau recull material escolar per la campanya de la Xarxa d'Acció Solidaria

Els companys i companyes de la Secció Sindical de CCOO de Girbau, de Vic, han col·laborat en la campanya de recollida de material escolar per a la Xarxa d'Acció Solidària (XAS), recollint gran quantitat de material.

més informació »


Gran participació en la Diada del Treball Digne

En el marc de la diada es van fer diversos reconeixements a l'actiu sindical de CCOO que treballa cada dia en diversos àmbits, sectors i empreses per la defensa i la millora dels drets socials i laborals. Entre aquests reconeixements cal destacar el dels companys de Valeo per la seva lluita emblemàtica per la continuïtat industrial i dels llocs de treball de la planta de Martorelles, i la dels companys de les nuclears per la coordinació i col·laboració sindical entre principal i subcontractes.

més informació »


CCOO valora l'actuació dels equips d'emergència de Kao Corporation davant la fuita ocorreguda ahir

Ahir al migdia es va activar l'alerta del Pla d'emergència exterior del sector químic de Catalunya per un núvol de color ocre a les instal·lacions de Kao Corporation de Mollet del Vallès, que en cap moment va afectar l'exterior del recinte ni va provocar ferits i es va resoldre al cap de dues hores. CCOO vol valorar l'actuació dels equips d'emergència de la planta i el comportament exemplar del personal de l'empresa.

més informació »


CCOO valora positivament que es parli de projectes de futur a Nylstar, però demana que aquests es concretin

CCOO manifesta la seva satisfacció pel fet que l'empresa parli de projectes de futur i tingui el suport de l'Administració catalana i del consistori de Blanes per dur-los a terme; però alhora expressa cautela i les seves reserves davant la falta de concreció d'aquests projectes. CCOO també ha reclamat a l'empresa que informi de manera ràpida i transparent sobre l'estat de comptes de la companyia, donada la situació en què es troba l'empresa.

més informació »


CCOO fa un reconeixement al compromís i a la militància dels afiliats i afiliades de Roca Sanitario

Coincidint amb la celebració del centenari de l'empresa, la Secció Sindical de CCOO de Roca Sanitario vol fer un reconeixement al compromís i a la militància dels seus afiliats i afiliades, especialment aquells que fa més de 25 anys que estan afiliats al sindicat. Per aquesta raó ha organitzat un acte aquest divendres, 15 de setembre, a partir de les 18 h, al Parc Arqueològic Mines de Gavà (c. de Jaume I, 7), en el decurs del qual se'ls lliurarà una insígnia de plata de CCOO.

més informació »


S'arriba a un principi d'acord sobre el Conveni del metall de Lleida

CCOO d'Indústria valorem positivament l'acord assolit, ja que finalment s'ha aconseguit salvar un dels principals punts de desacord i s'han acordat uns increments salarials i una clàusula de revisió tècnica a la finalització de la vigència que garanteixen el poder adquisitiu dels treballadors i treballadores del sector de la província. A més s'incorpora la clàusula de subrogació per als treballadors i treballadores dels sectors de muntatge i manteniment de línies elèctriques, xarxes de telecomunicacions i enllumenat públic, entre altres, tal com ja recullen els convenis provincials del metall de Barcelona, Tarragona i Girona.

més informació »


Horari d'assessorament sindical primari i assessorament específic de salut laboral

Per garantir un millor funcionament del servei, cal concertar cita prèviament, trucant al telèfon 93 481 27 96 (de dilluns a divendres, de 9 a 14 h i de 16 a 18 h). El cost de la consulta per a les persones no afiliades al sindicat és de 50 €.

més informació »


Altres notícies »

© Federació d'Indústria de CCOO de Catalunya | Avís legal | RSS |

ccoo.cat utilitza cookies pròpies i de tercers per a millorar l'experiència d’usuari. Més informació sobre la política de cookies