Ja tenim a tocar el 8-M, Dia Internacional de les Dones

Campanya i actes, 2020

Aquesta diada és una oportunitat per situar en el centre de l’agenda política, social i laboral les situacions de desigualtats de les dones i les reivindicacions, fent èmfasi en la capacitat de transformació social de les reivindicacions feministes. També és una oportunitat per posar, de manera central, a CCOO la lluita contra les desigualtats de gènere.

Enguany les CCOO fem una campanya de tres setmanes, amb diferents actes i accions reivindicatives. Amb el lema “CCOO Feminista: denúncia i acció”, portarem als centres de treball i a la societat la lluita per la igualtat.

Podeu descarregar-vos el manifest, el cartell de CCOO de Catalunya i el cartell de la FSC.


L’objectiu d’enguany és que el 8-M arribi a totes les empreses, i es proposa com a campanya l’acció sobre  la bretxa salarial i la implementació del registre salarial (aprovat amb el RD 6/2019).  CCOO de Catalunya ha elaborat el document “El registre salarial, una eina participada per identificar la bretxa salarial i fer-hi front” que us ajudarà a treballar la campanya a la vostre empresa o administració.

El 8-M és un dia per denunciar i exigir la igualtat de gènere: el pla d’igualtat que no es concreta o que no es compleix ni desenvolupa, el protocol d’assetjament sexual i per raó de sexe que no existeix o que no funciona, la crida a participar a les mobilitzacions convocades pel moviment feminista, etc.

Si necessiteu suport, podeu posar-vos en contacte amb [email protected]


A continuació us presentem els actes centrals de la campanya de CCOO de Catalunya i de la Federació de Serveis a la Ciutadania.

Lloc: Casino de l’Aliança de Poble Nou. Rambla del PobleNou, 42. Barcelona

Horari: d’11 a 13 hores

Porteu la samarreta, mocadors, bufs liles… que tingueu a casa!

Atenció: les dones que no sou del Barcelonès, poseu-vos en contacte amb el vostra territori, ja que en alguns casos s’estan organitzant desplaçaments col·lectius.

Més informació aquí



Lloc: Espai Assemblea de la seu Central de CCOO. Via Laietana. Barcelona (planta -1)

Hora: 10 hores

Serà una jornada on combinarem la reflexió i el coneixement de les eines sindicals que disposem per actuar contra la bretxa, amb la realització d’una pràctica real per detectar i conèixer les causes de la bretxa en una empresa.

Consulteu el programa i cal inscripció prèvia.


Pendent de concretar, i en tot cas serà descentralitzada a nivell territorial.


CCOO participarem activament a les Manifestacions convocades pel Moviment Feminista arreu del territori. A Barcelona està programada per a les 17 hores.

Al bàner de www.ccoo.cat trobareu informació de les diferents convocatòries dels territoris i les federacions, així com dels actes centrals i els materials.


#8MCadaDia

#8MDenunciaiAccio

#CCOOensPlantem