El sector de mercaderies i logística de la província de Barcelona farà vaga demà després de 9 anys sense conveni

A les 6 h, Javier Pacheco i Camil Ros acompanyaran els treballadors i les treballadores en el punt informatiu situat a la ZAL del Port de Barcelona

El Sector de Carretera de CCOO de Catalunya i el sindicat de Carreteres i Urbans de la FeSMC-UGT de Catalunya han convocat per a demà, 30 d’octubre, una jornada de vaga per denunciar la intransigència de les patronals en la negociació del Conveni col•lectiu de mercaderies i logística de la província de Barcelona, després de 9 anys bloquejat. La darrera mostra d’aquest menysteniment ha estat no presentar-se a la reunió de conciliació convocada per l’Administració ahir després que divendres no s’arribés a cap acord al Tribunal Laboral de Catalunya.

Les patronals del sector -Transcalit i Uno- van escudar-se en primer lloc en la reforma laboral. Després que els tribunals donessin la raó als treballadors i les treballadores, han decidit mantenir el bloqueig fent unes exigències de màxims: volen desregular les condicions laborals dels més de 15.000 treballadors i treballadores i fer-los xantatge perquè a canvi de l’actualització dels salaris, congelats des del començament de la crisi, acceptin la jornada laboral ordinària de dilluns a diumenge.

Demà, els secretaris generals de CCOO de Catalunya, Javier Pacheco, i la UGT de Catalunya, Camil Ros, els acompanyaran en les seves reivindicacions i atendran els mitjans que així ho vulguin a primera hora (6 h) en un dels punts d’informació de la vaga, a la Zona d’Activitats Logístiques del Port de Barcelona: link google maps.

Oficina de Premsa de CCOO de Catalunya
Barcelona, 29 d’octubre de 2019

Agenda:
Dimecres, 30 d’octubre, de 2019
6.00 hores (declaracions)
Port de Barcelona. Rotonda del Carrer A amb el Carrer 3, a tocar de les Cotxeres de TMB. BCN