Generalitat de Catalunya: absències per motius de salut. Nou atac als treballadors i treballadores públics

Com ja us informàvem a la nostra nota informativa 119/2018, sobre la Mesa Sectorial del passat 15 d’octubre, l’Administració deixava sense efectes la possibilitat de justificar amb declaracions responsables un màxim de 30 hores anuals per indisposició, establertes en la Instrucció 2/2013, de 13 de desembre. Ara s’ha de presentar la baixa des del primer dia d’absència en el termini de 3 dies des de la seva expedició…. i punt!!!!

Aquesta mesura, presa com una veritable revenja per haver-nos de tornar el dret de cobrar el 100% del sou en cas de baixa, està comportant un perjudici important a la
plantilla, sempre menyspreada i assetjada pels responsables polítics i de l’Administració de la Generalitat de Catalunya. És per això que vam demanar la celebració d’una reunió extraordinària de la Mesa Sectorial per solucionar aquest problema.

Aquest passat dijous s’ha celebrat aquesta reunió extraordinària de la Mesa Sectorial per tractar aquest tema i els responsables de Funció Pública l’únic que han ofert és fer servir les 25 h de flexibilitat horària recuperable per justificar les absències per motius de salut (indisposicions) que exclou gairebé el 80% de la plantilla. Ni parlar-ne de retornar les 30 h anuals d’indisposició que s’han tret de sobre amb el mantra: “No és viable”.

CCOO considerem un insult aquesta proposta, aquesta revenja que trenca l’esperit conciliador de la Mesa General i que ens portarà a una dura confrontació laboral per recuperar els nostres drets arrabassats amb l’excusa d’una crisi que no hem generat els treballadors i treballadores públics. És per això que CCOO ens hem aixecat de la Mesa.

Els responsables de Funció Pública estaran encantats d’explicar-vos el seu posicionament
quan els truqueu al telèfon 93.567.17.00.