Pas endavant en la regulació normativa dels agents forestals i mediambientals

La inseguretat jurídica i física del conjunt d’aquests empleats públics és cada dia més patent,  les amenaces i agressions arriben al punt que va acabar amb el vil assassinat dels companys Xavier Ribes i David Iglesias el 21 de gener del  2017.

Des de CCOO portem més de 10 anys intentant tirar endavant una norma marc reguli uns mínims comuns a totes les administracions públiques de què depenen  els agents forestals i mediambientals; una norma que aconsegueixi major efectivitat en l’exercici del seu treball i amb això s’avanci  en la protecció del nostre patrimoni natural i la nostra biodiversitat.

Molts dels elements recollits en aquesta norma aprovada al Senat i que arribarà al Congrés per al seu debat, provenen del primer document de treball que es va elaborar per part del sindicat fa ha diversos anys.

S’han realitzat multitud de contactes amb totes les organitzacions polítiques d’aquest país perquè entenguin la motivació d’aquesta proposta duta endavant pel grup Units Podem – En Comú Podem – En Marea fins al Senat de mà de la senadora Sara Vila en col·laboració amb el diputat Jaume Moya, tots dos del partit ICV.

La presa en consideració d’aquesta proposta a la cambra situa l’escenari per al desenvolupament d’una norma que considerem necessària.

Tot un èxit de la constància, la tenacitat i el gran treball desenvolupat per un bon nombre de delegats i afiliats durant tots aquests anys. Un mèrit de totes i tots!

Enllaç a la proposta.